Volvo C30 2.0D Interieur

Volvo C30 2.0D
Bekijk 9 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Het meest opvallende kenmerk zijn de vier fraai gevormde individuele zitplaatsen, eveneens een verwijzing naar de 480ES uit 1985. De C30 biedt een meer dan comfortabel onderkomen vooraan. De uitstekende zetels met een prima steunende rugleuning en talrijke goede regelmogelijkheden, zijn een zegen voor wie veel tijd in de wagen doorbrengt. Volvo liet ons in deze C30 testwagen een stoffen aankleding herontdekken, nadat we bijna ‘standaard' leder voorgeschoteld krijgen. Het was een aangename vaststelling en het Volvo-textiel moet zowel op esthetisch vlak als op gebied van aanvoelen de concurrentie met leder niet schuwen. De kleurstelling - zwart koetswerk met rood/zwarte stoffering - kon onze goedkeuring wegdragen. Ook hier speelt Volvo op het thema ‘personality car' en laat heel wat ruimte voor individuele kleurkeuzen.

De centrale armsteun vooraan is te kort uitgevallen. De instap naar achteren verloopt moeilijk, omdat de veiligheidsgordel steeds in de weg hangt en de toegang verspert. Struikelen is zelfs niet uitgesloten... Bovendien werkt ook het zetelmechanisme tegen. Dat mechanisme moet normaal de zetel vooruitschuiven om de instap te vergemakkelijken, waarna deze weer in zijn oorspronkelijke positie moet terugkeren. Dat lukt niet altijd en gaat zeker niet zo vlot als allicht de bedoeling van de designers zal geweest zijn. Zodra men achterin is geland, is het ook daar prima zitten. De flinke uitholling in de rugleuning van de voorzetels helpt om knieruimte te winnen, al zal het hoofdzakelijk van de goodwill van de voorste inzittenden afhangen of het een comfortabele reis wordt. De hoofdruimte is niet royaal, maar valt veel beter uit dan verwacht. Ook de voeten krijgen voldoende leefruimte onder de zitting van de voorzetels.Naast de achterbank vinden we een gecombineerde greep/berging ter hoogte van de luidsprekers en een laag ingezette bergbak naast de zitting.

Volvo monteert een zeer prettig aanvoelend stuur, met lekker dikke velg en goed geplaatste ‘duimpunten'. De geïntegreerde toetsen voor de muziekinstallatie en cruisecontrole zijn groot en handig te bedienen. Het dashboard is prima afgewerkt en zacht gecapitonneerd. Er is jammer genoeg onvoldoende en onpraktische berging te vinden voorin het interieur. De radio-ontvangst valt zwak uit.

Geef commentaar
comments by Disqus