Porsche 997 Targa 4S Exterieur

Porsche 997 Targa 4S
Bekijk 49 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De Targa is lang een wagen met een uitneembaar dakpaneel geweest, waarbij de achterruit op z'n plaats bleef zitten (met uitzondering van de allereerste Targa met soft window - die nu erg gegeerd is bij verzamelaars). Een dergelijke constructie onderbreekt evenwel de dakbogen en die zijn noodzakelijk voor de stevigheid. Zeker bij een sportwagen. Sinds de vorige generatie gebruikt Porsche de aanduiding Targa daarom voor exemplaren met een groot glazen dak. Dat is uitzonderlijk breed en kan uiteraard geopend worden. Het dakpaneel schuift dan onder de achterruit weg. Dat belemmert het zicht enigszins, maar het blijft wel bijzonder elegant.

De oplossing lijkt de ideale mix tussen open en sportief rijden. Enerzijds blijft de gewichtstoename ten opzichte van de Coupé 4S beperkt (1.535kg in plaats van 1.475kg terwijl de Cabrio 1.560kg op de weegschaal zet). Belangrijker is evenwel dat de stijfheid minder gecompromitteerd wordt. De Targa is weliswaar minder rigide dan de Coupé, maar veel stijver dan de Cabrio terwijl hij toch enige sensatie van open rijden biedt. Precies omwille van het verlies van stijfheid, zal je met een Cabrio onder doorwinterde ‘Porschisten' nooit voor vol aanzien worden. Met de Targa kan je nog wegkomen...

De specifieke uiterlijke kenmerken zijn zeldzaam, maar onmiskenbaar. Porsche siert de raamomlijsting met een brede aluminium strip die de aandacht naar zich toe trekt. Zoals elke ‘4' heeft dit exemplaar bredere heupen die het geheel een krachtiger uitstraling verlenen.

Geef commentaar
comments by Disqus