Nissan Qashqai 1.5dCi Veiligheid

Nissan Qashqai 1.5dCi
Bekijk 9 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De veiligheidsuitrusting aan boord van de Qashqai omvat de gebruikelijke collectie van zes plofkussens; frontale en zijdelingse exemplaren voor bestuurder en passagier en gordijnairbags over de ganse lengte. Om de gevolgen van een whiplash te beperken zijn de voorzetels uitgerust met actieve hoofdsteunen. Die worden door het lichaamsgewicht van de bestuurder bij een aanrijding achteraan vooruit geduwd om hoofd en nek te stabiliseren. ISOFIX bevestigingspunten voor kinderzitjes zijn standaard op de achterbank aanwezig.

De actieve systemen bevatten uiteraard een remkrachtverdeler. Die neutraliseert ook te brutale onder- of overstuurreacties wanneer in een bocht geremd wordt. Gezien het hoge(re) zwaartepunt van de Qashqai is dat geen overbodige luxe. Stabiliteitscontrole is enkel standaard op de tweeliterversies (benzine en diesel).

De EuroNCAP heeft nog geen Qashqai tot schroot herleid, maar we kunnen u het resultaat alvast verklappen. De Qashqai haalt vijf sterren. De Almera haalde in 2001 al een uitstekende score van vier sterren en deze nieuwe telg staat op een fonkelnieuw platform dat door veiligheidsspecialist Renault ook zal gebruikt worden voor de volgende generatie Mégane. We zijn minder optimistisch over het knuffelgehalte van de snuit.

Geef commentaar
comments by Disqus