Opel Corsa 1.3 CDTI Conclusie

Opel Corsa 1.3 CDTI
Bekijk 7 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Opel zet met zijn nieuwe Corsa een degelijk afgewerkte wagen op de weg. Het zet bovenal een enorme stap vooruit t.o.v. zijn voorganger. Naar Opel-maatstaven is dit zelfs al een best vrolijk interieur. Het zitmeubilair aan boord van de Corsa laat een slijt- en vormvaste indruk na. Het interieur is volledig en aangenaam, zonder echter veel emoties los te maken.

Dat geldt ook voor zijn rij-eigenschappen, die gekenmerkt worden door probleemloos en ‘dienend', zonder de hartslag van de bestuurder ook maar een tik sneller te laten slaan. Dit is een auto die een lang en zorgeloos leven laat voorspellen, geknipt om mee te deinen in het dagelijkse verkeer, maar niet uitnodigend om de ‘A-B'-reisroute met enkele kilometers vol speelse kronkels te verlengen.

Na alle geleverde inspanningen op het vlak van ‘look & feel', is het jammer dat deze Corsa (letterlijk) ruikt naar goedkope materialen, dit ondanks de algemeen zeer verzorgde indruk. Eens te meer valt ook bij de Corsa op hoe snel de prijzen de pan uitswingen wanneer men een compacte wagen naar zijn persoonlijke comfortwensen wil uitrusten en dat terwijl Opel voor tal van opties nog heel schappelijke prijzen hanteert.

Geef commentaar
comments by Disqus