Opel Corsa 1.3 CDTI Inleiding

Opel Corsa 1.3 CDTI
Bekijk 7 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De Opel Corsa is nu al aan zijn vierde generatie toe. Het begon allemaal in 1983, toen Opel de Corsa lanceerde als kleinste telg binnen het gamma, waar destijds de Kadett (voorloper van de Astra) nog een solide basis vormde voor de verkoopresultaten van het merk met de ‘blitz'. De compacte Opel was een zuiver Europees product, maar zou later de wereld veroveren onder verschillende namen, zoals de Vauxhall Corsa (Groot-Brittannië), Chevrolet Corsa, Sail of Barina (Azië en het Midden Oosten), Buick Sail en Opel Vita in Japan en China. De eerste Corsa werd gebouwd in het Spaanse Zaragoza. Hij kreeg een facelift in 1991, om het hoofd te bieden aan de concurrentie van de Renault Clio en Peugeot 106. De tweede generatie - Corsa B - kwam er in 1993. Hij staat vandaag nog op de Chevrolet-prijslijst in landen als Brazilië, India en Zuid-Afrika. De Opel Corsa C of derde generatie zag het levenslicht in 2001. Opel bedacht deze Corsa niet alleen met een verschillende look voor de drie- en vijfdeurs, het bouwde er ook een succesrijke monovolumer van, die Opel Meriva werd gedoopt (2002).

In volle zomertijd, tijdens de Britisch International Motorshow, debuteerde de vierde generatie van de Opel Corsa. De Corsa D gaat in 3-deurs versie als ‘sportcoupé' door het leven, zoals grote broer Astra hem voordeed. Sinds de eerste generatie Corsa's in de showrooms verscheen, werden meer dan 9,4 miljoen exemplaren verkocht. De Opel Corsa treedt aan in een marktsegment waarin de concurrentie fel woedt. Aan Duitse zijde krijgt de Corsa de Ford Fiesta en VW Polo tegenover zich, met daaruit volgend ook nog de Skoda Fabia. De belangrijkste concurrentie is ongetwijfeld in Frankrijk te vinden met de eveneens gloednieuwe Renault Clio III, Peugeot 207 en de wat minder nieuwe, maar erg scherp geprijsde Citroën C3. De Italianen laten zich niet onbetuigd met de Fiat Grande Punto en de charmes van de Lancia Ypsilon zijn niet te onderschatten. Uit Japanse hoek slaan de Toyota Yaris, maar ook de Nissan Micra terug. De volledigheid gebied ons nog een legertje Aziaten in stelling te brengen, afkomstig van Chevrolet, Hyundai en Kia. Om het noorden bij te verliezen...

Dat deden de Vlaamse gezinnen niet, want zij kroonden de Opel Corsa tot ‘VAB-Gezinswagen 2007', dit in de prijscategorie tot 14.500 euro. Dit jaarlijks terugkerende evenement, houdt rekening met de beoordeling van een vakjury en de gebruikers uit de praktijk - een 60-tal gezinnen - om tot een evenwichtige evaluatie te komen. De gezinnen zagen de Opel Corsa zo: "ruim interieur met veel beenruimte, tamelijk grote en gemakkelijke koffer, goede wegligging en vinnig rijgedrag, goede geluidsisolatie, de stoelen geven goede steun, duurzame materialen, veilige wagen, leuk en modern design". Tijd om zelf een Corsa aan de tand te voelen, meer bepaald een 1.3 CTDI Enjoy 5-deurs.

Geef commentaar
comments by Disqus