Ford S-Max 1.8TDCi Conclusie

Ford S-Max 1.8TDCi
Bekijk 7 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Met de S-Max is Ford er verrassend goed in geslaagd om een ‘ruimtewagen’ neer te zetten die afstand neemt van het typische monovolumebeeld. Hij rijdt bovendien erg aangenaam en paart lange-afstandscomfort aan een praktische inrichting. De afwerking zagen we graag nog wat beter verzorgd, maar het prijskaartje maakt veel goed.

Voor 31.795 euro – het prijskaartje van onze testwagen – koop je slechts een goed uitgeruste Opel Zafira of Renault Scénic. Twee weliswaar populaire modellen, die echter duidelijk in een lagere klasse spelen. De Ford S-Max overklast ze moeiteloos, dankzij een veel aantrekkelijker design, een aanzienlijk ruimer en comfortabeler interieur, tot zelfs niet onaardige rijprestaties.

De volledigheid verplicht ons wel te vermelden dat onze testwagen was uitgerust met het ‘Executive Business Pack’, dat o.a. leder, metaalkleur, elektronische parkeerhulp (V + A), navigatie en elektrisch verstelbare zetels (V) wegschenkt aan 1600 euro, i.p.v. de normale waarde à 3.715 euro. Maar ook zonder deze buitenkans is de S-Max competitief geprijsd.

Geef commentaar
comments by Disqus