Volkswagen Multivan 2.5TDI 4Motion Conclusie

Volkswagen Multivan 2.5TDI 4Motion
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
VW mikt Őmeer dan voorheen het geval was- op zakelijke gebruikers en zelfs grote gezinnen met deze Multivan. Hoewel het model z’n bestaansrecht te danken heeft aan versies die als lastdier worden ingezet, weet het merk dat uitstekend te camoufleren. De geluidsisolatie vraagt nog wat extra aandacht, maar de materiaalkeuze en uitstraling zijn in dit nichesegment zelden gezien.

De versie met de 174pk sterke TDI en 4Motion vierwielaandrijving torent met z’n prijs van minstens € 50.541,70 al behoorlijk boven de basisprijs van € 34.545,50 uit, maar biedt in ruil voor de euro’s een rijplezier dat je niet associeert met dit voertuigtype. De TDI presteert zonder meer vlot, communiceert zijn intenties duidelijk en gaat zelfs verrassend zelfverzekerd door de bocht. Gezien het gewicht van 2,5 ton en de omvang van het koetswerk, mag een testverbruik van 12l zeer redelijk genoemd worden.

Als VW deze Multivan wil positioneren tegen meer gebruikelijke monovolumes Ődie niet eens veel goedkoper zijn- dan heeft het aan het plaatsaanbod een belangrijke troef. De indeling is modulair, het comfort is bij deze vierwielaangedreven versies (de voorwielaandrijvers hebben een achtertrein die houterig op oneffenheden reageert) voortreffelijk én zelfs met vier personen aan boord kan je in de koffer nog met gemak 657l bagage kwijt. Dàt lukt enkel als je opteert voor een ‘busje’.

Geef commentaar
comments by Disqus