Cadillac STS 4.6 V8 Inleiding

Cadillac STS 4.6 V8
Bekijk 5 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Lang voor de eerste oliecrisis begin de zeventiger jaren toesloeg, was België een paradijselijk land voor de Amerikaanse autoconstructeurs. Een Amerikaan rijden betekende toen zoveel als vandaag een Audi, BMW of Mercedes-Benz sturen, zeker als die Amerikaan ook nog een Cadillac was. Maar het imago van de Amerikaanse autoproducten is niet meer wat het geweest is en dat kan niet alleen aan de oliecrisis toegeschreven worden, al is het vanzelfsprekend niet zo eenvoudig om de gebruikskosten die gepaard gaan met motoren met een cilinderinhoud van bijna een volle bak bier zonder verpinken op te hoesten… Cadillac is vandaag nog steeds de kroon op het zwaar toegetakelde auto-imperium van General Motors (GM) en bij Uncle Sam wordt de merknaam met gepaste trots uitgesproken. Hoewel,… als de bestelbon moet getekend worden verdrukken Lexus, Infinity en het al genoemde Europese Audi – BMW – Mercedes trio de Amerikaanse trots zonder al teveel tegenstand.

De eerlijkheid gebied ons op te merken dat Cadillac de voorbije vijf jaar nochtans hard gewerkt heeft aan zijn gamma, dat niet langer uitsluitend luxe cruisers omvat, maar evenzeer inspeelt op de vraag naar luxe-SUV’s, de typische Amerikaanse pick-up met een heel luxueus sausje overgiet en zelfs een fraaie coupé/cabrio in de aanbieding heeft. Cadillac zit te popelen om in Europa een comeback in te luiden en aan de inspanningen van de Europese invoerder zal het zeker niet liggen. Een auto als de Cadillac STS wordt gepositioneerd als ‘luxurious touring sedan’. Zijn afmetingen en prijskaartje plaatsen hem tegenover Europese producten als de Audi A6, BMW 5-reeks, Mercedes-Benz E-Klasse, Volvo S80, enz. De voorgestelde motoren slaan een dergelijke vergelijking echter weer helemaal de mist in.

De Cadillac STS is er als basismodel met een 3.6 V6 in ‘Elegance’-uitvoering en kost dan 45.950 euro, inclusief automaat. Als 3.6 V6 ‘Sport Luxury’ moet hij 49.750 euro kosten. De motor die echter het meest vanzelfsprekend voelt in de Cadillac STS, is de 4.6 V8 Northstar, wat het prijskaartje op 58.950 euro brengt voor de ‘Elegance’ en 62.750 euro voor de ‘Sport Luxury’. Opvallend is dat er telkens 240 euro als leveringskosten worden aangerekend.

Geef commentaar
comments by Disqus