Fiat Punto 1.3 JTD Conclusie

Fiat Punto 1.3 JTD
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Sinds de Punto in 1993 op de markt verscheen, wist het model reeds 6 miljoen klanten te verleiden. Een succesvol volumeproduct als dit kan het noodleidende Fiat op dit ogenblik niet missen. Van deze nieuweling hangt dus -zeker na de lauwe ontvangst van de Stilo- veel af. De eerste tekenen zijn alvast hoopgevend. Door de grote hoeveelheid bestellingen start Fiat eerder dan gepland een extra productielijn op. En de ‘oude’ Punto? Die blijft ook nog heel even.

Naast een zeer evenwichtige en dynamische vormgeving, moet de Grande Punto vooral overtuigen met z’n forse toename aan binnenruimte. Het koetswerk groeide met haast 19cm en dat zorgt binnenin voor een segmentsprong. De Punto kan nu ook achteraan volwassenen accommoderen tijdens langere ritten. Dat kan met een gerust hart dankzij een goede structurele integriteit, al zit de nieuwe Italiaan standaard eerder karig in de veiligheidsvoorzieningen.

Het weggedrag van de Punto is vooral comfortabel. De kleine, 75pk en 190Nm sterke 1.3JTD vraagt ook niets meer. Je moet immers al behoorlijk aan de gas gaan hangen om de verkeersstroom te snel af te zijn. Maar wie het gaspedaal weet te sparen, komt 100km/u met 4,7l. Een positieve afsluiter: deze Grande Punto kost nauwelijks meer dan het model dan hij vervangt, ondanks de groeischeut.

Geef commentaar
comments by Disqus