Renault Clio III 1.5dCi Conclusie

Renault Clio III 1.5dCi
Bekijk 7 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De Clio III zoals die een week de onze was, staat zijn mannetje in de stad en op de grote weg. Het is een wagen die ook over langere afstanden geen gesel wordt, dankzij zijn werklustige krachtbron, een prettig ruimteaanbod en een comfortabele stille werking. Anderzijds is het geen wagen die emotioneel sterk beroert en het grote rijplezier aanreikt. Het zijn veeleer zijn functionele kwaliteiten die de bovenhand halen, terwijl de assemblagekwaliteit een goede indruk maakt.

Onze Renault Clio ‘Sporty’ 1.5 dCi moest 18.490 EUR kosten en dat vinden we best veel, temeer daar de optielijst erg kort was en geen buitensporigheden inhield. Het is een ruime wagen, dat wel, maar voor die prijs is het keuzeaanbod erg groot en verscheiden. Vooreerst is er in eigen huis de Mégane, waarvan de speciale reeks ‘Limited’ toch wel een stevige concurrent is. Gezinnen zullen zeker oog hebben voor de Modus, of zelfs verleid worden door de speciale reeks Scénic ‘The Moon’.

Maar dames die weten wat ze willen, kopen zich voor hetzelfde geld een Peugeot 206cc en een ‘sporty’ alleenstaande spaart nog wat kleingeld bij om zich over te leveren aan de emoties van een gloednieuwe Mazda MX5 roadster… Het leven van een autoconstructeur is vandaag niet gemakkelijk, zelfs niet voor een ‘créateur d’automobiles’!

Geef commentaar
comments by Disqus