BMW 320d Touring Inleiding

BMW 320d Touring
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
BMW’s nieuwste 3-Reeks ontpopte zich in de berlineversie als een rijdersauto die in het spoor van de werkelijk briljante vorige generatie kon treden. En na de berline volgt onvermijdelijk de Touring. Dat is nog steeds een lifestyle-break die bovenaan het shoppinglijstje prijkt omwille van het avontuurlijke imago van de bestuurder, eerder dan omwille van zijn louter praktische eigenschappen. Ooit was die aanpak vernieuwend, maar inmiddels zijn dergelijke breaks gemeengoed. BMW maakte van de 3 Touring (E91) dan ook een klassieke lifestyle-break. In de actuele productmix is het exemplaar met verticale achterklep al goed voor 40% van de verkopen.

De BMW 320D is er in een omwille van de Belgische fiscaliteit op 150pk afgeknepen versie en een variant die 163pk sterk is. In het actuele aanbod wordt die krachtbron geflankeerd door een 211 of 231pk sterke 330D en een 318D met dik 120 paarden is in aantocht. De basisprijs voor de common-rail diesel bedraagt € 32.250. Een vergelijkbare berline vraagt € 1.950 minder inspanning.

De testwagen was voorzien van uitrusting om het leven aan boord eenvoudiger te maken. Met uitzondering van wat je in deze klasse kan beschouwen als het hoogst noodzakelijke (elektrisch bediende spiegels en ramen vooraan, manuele airco en een alarminstallatie), komt al dat leuks uit de optielijst. Aan de testwagen hangt uiteindelijk een prijskaartje van € 41.415.

Geef commentaar
comments by Disqus