BMW 320d Touring Interieur

BMW 320d Touring
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Het interieur verrast -na met dat van de nieuwe berline te hebben kennisgemaakt- niet. Een uitstekende steunende bestuurderszetel, een nagenoeg foutloze ergonomie (ook mét iDrive overigens) en een perfect afleesbaar, sober instrumentarium. Het is er allemaal, en het was er ook eerder al. De extra centimeters die de ingenieurs in zowat alle richtingen (maar vooral in de breedte: + 8cm) creëerden, verlichten de voornaamste pijnpunten van de compacte vorige generatie. Met een zwart interieur en zilverkleurige sierlijsten, oogt de 3-Reeks saai en steriel. Een gevoel dat ons met deze testwagen niet bekroop en waarvoor de reden in de optielijst te vinden is. Een panoramisch schuifdak, vanzelfsprekend tegen een meerprijs, versterkt de ruimte-indruk maar laat ook decibels minder gefiltert tot het binnenruim toe.

Achteraan ontvangt de Touring in alle comfort twee volwassenen. Het zitvlak helt voldoende om een wat sportievere en tegelijk meer plaats-efficiënte zithouding te bekomen. Omdat er niet mee werd overdreven, hoeft het tijdens lange ritten toch geen probleem te vormen. De middelste zitplaats achteraan beschouwen we als voorbehouden voor kinderen. Vooral omwille van de fors bemeten middentunnel.

De kofferinhoud bedraagt 460l. Dat is net zo veel als de berline, maar de Touring scoort vanzelfsprekend beter omwille van praktische eigenschappen. Zo is de doorlaadopening groter en de vorm van de laadruimte egaler. Wie het te veel gedoe vindt de hele kofferklep te openen of dat in een lage parkeergarage bijvoorbeeld niet kan, prijst zich gelukkig met de separaat te openen achterruit. Het bagagevolume is uitbreidbaar tot 1385l door de achterbank plat te klappen. De zitting blijft evenwel muurvast zitten en daardoor is de laadvloer niet geheel vlak. Zonde.

Geef commentaar
comments by Disqus