Volkswagen Fox 1.2 Interieur

Volkswagen Fox 1.2
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De binnenruimte van de Fox is een aangename ontdekking. Enerzijds omwille van het plaatsaanbod, anderzijds omwille van de afwerking. De basisuitrusting is misschien eerder karig, maar je ziet niet dat je met een budgetauto op baan bent. In tegenstelling tot het gros van de concurrentie zijn de deurpanelen volledig bekleed, beschik je over een normale middenconsole en een compleet instrumentarium. Dat laatste is weliswaar compact… alles is aanwezig, toerenteller incluis. De afleesbaarheid van de nevenelementen (alles behalve de snelheidsindicator) kan wel nog geoptimaliseerd worden. Volkswagen verwaarloosde ook de bergruimte niet. Op het dashboard kan je allerlei prullen kwijt -die uiteraard gaan schuiven-, er is een klein maar met een heuse klep afsluitbaar dashboardvakje, in de middenconsole zijn er twee bekerhouder en de portiervakken hebben net iets meer dan een academische waarde. Onder de bestuurderzetel zit ook nog een opberglade.

Het interieur wordt aangekleed met lijntjes. Een sober grijs stofje of een zeer kleurrijke combinatie naar keuze. Het zitmeubilair staat omwille van de koetswerkhoogte zelf ook wat hoger opgesteld dan gebruikelijk. De beschikbare ruimte kan op die manier beter benut worden. De steun is geheel acceptabel, waarbij we in de marge opmerken dat de onderrug tijdens lange ritten vermoeid geraakt. In de marge, omdat dat de Fox niet pretendeert een reiswagen te zijn. De rijhouding kan meer dan door de beugel. Het stuurwiel laat zich in hoogte en diepte verstellen, wat gezien het segment uitzonderlijk is.

Achteraan verhinderen een klein bergvakje en twee bekerhouders dat je méér dan de twee voorgeschreven passagiers op de achterbank propt. Wie er wel plaatsneemt mag zich met het plaatsaanbod gelukkig prijzen. Als voorin niet elke beschikbare centimeter opgeëist wordt, is dat zeker acceptabel. Méér nog, ook de kofferinhoud valt reuze mee; de volwaardige klep geeft toegang tot een koffer die minimaal 260l slikt. Daarbovenop is de achterbank verschuifbaar, standaard, over een afstand van 15cm. Je kan de koffer dus nog uitbreiden tot 353l als je weinig veeleisende passagiers achteraan hebt zitten. De achterbank beschikt over een in gelijke delen opklapbare rugleuning die het laadvolume op 1.016l brengt.

Geef commentaar
comments by Disqus