BMW 320d Interieur

BMW 320d
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Het interieur van de 3-berline verwelkomt je als bestuurder met een uitstekende zetel en een overzichtelijk instrumentarium. Het stuurwiel is ruim over de hoogte- en diepteas te verstellen en dat levert in combinatie met de comfortabele zetels een rijhouding op die je ook na uren niet vermoeid. De interieurbreedte is met 8cm toegenomen en dat scheelt een slok op een borrel. Vooraan heb je meer ruimte voor de ellenbogen, ook boven de wat gezwollen middenconsole. Achteraan heb je daardoor net voldoende plaats om drie volwassenen naast elkaar plaats te laten nemen. Voorheen was dat wringen. De wielbasis groeide 3,5cm en daarmee ook het plaatsaanbod voor voeten en kniën. In de grotere overhang achteraan zit voortaan een koffer die 460l slikt. Dat is 20l meer dan voorheen.

Onder de schaduwkap huist een boordplank die een degelijke, sobere indruk nalaat en oerconventioneel is van opdeling; een centraal display voor de boordcomputer met aan weerszijden een duidelijk afleesbare analoge teller voor toerental en snelheid. Franjeloos, maar ergonomisch perfect, wat ook geldt voor de rest van de hendels en knoppen. Wie meer bijbetaalt, krijgt een extra boordplankwelving met daaronder het scherm van de vereenvoudigde, maar nog steeds geniale iDrive. Starten doe je voortaan met een knop, nadat je de sleutel in de voorbestemde slede hebt geschoven.

De afwerkingskwaliteit en de materialen zijn boven kritiek verheven en ook de uitdagende snijdende lijnen die de vormgeving definiëren kunnen bekoren. Anderzijds merken we op dat wie de (dure) optielijst links laat liggen een binnenruimte krijgt waarin zwarte eenvoud domineert. Dat is eerder steriel dan sober.

Geef commentaar
comments by Disqus