Opel Zafira 1.9 CDTI Conclusie

Opel Zafira 1.9 CDTI
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Opel stelde de 2e generatie van de succesrijke Zafira dit jaar voor tijdens het salon van Genève. De opvolger charmeert met een nog ruimer en vooral veel behaaglijker ingericht interieur, dat sterk verwijst naar de actuele Astra en ook kwalitatief veelbelovend is. De 1.9 CDTI met 120 pk leent zich uitstekend voor de roeping als gezinsvriend die aan deze Zafira kleeft. Of dat ook voor de automaat geldt, durven we na een weekje samenleven niet met zekerheid beweren...

De belangrijkste troef van deze Zafira is dat hij zich met verve distantieert van het ‘busje’-imago en het daaraan gekoppelde rijgedrag. De nieuwe Zafira biedt al het goede - lees praktische - dat we van een hedendaagse monovolumer verwachten, terwijl hij er ook goed in slaagt een flinke portie rijplezier te schenken, wat dan vooral de verdienste is van zijn wegligging. We dromen dan ook stiekem van een weekje samenleven met de Zafira OPC, de ‘super sportieve’ versie van deze gezinsvriend.

De tijd dat een Opel-klant zich niet veel kon voorstellen bij een ‘optielijst’, behoort tot het verleden, waarmee we niet willen beweren dat de wagens van de Duitse GM-dochter voortaan onvolledig zouden zijn uitgerust. Integendeel zelfs, maar Opel stelt vandaag wel alles in het werk om de Zafira en andere modellen maximaal af te stemmen aan de persoonlijke wensen van elke koper. Wie zich daardoor laat verleiden, kunnen we geen ongelijk geven, maar dient ervoor gewaarschuwd dat de eindprijs hoog kan oplopen!

Geef commentaar
comments by Disqus