Volkswagen Jetta eerste test Interieur

Volkswagen Jetta eerste test
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De VW Jetta heet zijn bestuurder en passagiers welkom met ruime interieurmaten en degelijk gebouwd zitmeubilair. Het stuur laat zich in hoogte en diepte aanpassen. De voorste zetels bieden een lange rail voor de lengteregeling en een wat moeilijk bereikbare draaiwielknop voor de hellingshoek van de rugleuning. Dat geldt voor alle versies, maar de hiërarchisch hoger geplaatste versies bieden meer, zoals hoogte- en lendensteunregeling. Achteraan mag men zich verheugen over een royale hoofdruimte. De voeten kunnen probleemloos doorgestoken worden onder de voorste zetels, een eigenschap die we vandaag al te vaak missen, ook bij auto’s die een hogere categorie klanten zoeken. In de meeste gevallen zal de beschikbare knieruimte geen aanleiding zijn tot klagen, doch wanneer de lengtemaat van de voorste passagiers de 1,90 m overstijgt, dan wordt het toch nog krap.

Een halfautomatische airco, 4 elektrische ruiten, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, zijn slechts enkel van de comfortitems die standaard gemonteerd zitten. Muziekliefhebbers kunnen zich verheugen over een grote inbouwmaat voor de luidsprekers. Het interieur oogt sober bij de basisuitvoering en zwart als kleurkeuze. De assemblage is van uitstekende kwaliteit, doch sommige kunststoffen in het dashboard ogen te gewoontjes. Dat geldt ook voor het vrij groot uitgevallen stuurwiel (elektrisch bekrachtigd), dat met een te goedkope ‘look & feel’ werd opgescheept. Het kan gelukkig ook heel anders, maar dan moet men hogerop gaan shoppen of in de optielijst duiken.

Het interieur heeft heel wat opbergruimte in petto en de ontwerpers toonden extra aandacht voor de dorstige reizigers. Zo zitten er in de middentunnel twee bekerhouders met geïntegreerde flessenopener als scheiding, vinden we nog een exemplaar centraal op het einde van de middentunnel en passen er grotere flessen in de voorste portieren en ook rechts achter.

Eén van de grote troeven van de VW Jetta is zijn 527 l gulzige koffer, waardoor vier inzittenden ook bagage kunnen meenemen voor een langere reis. De koffer is helemaal bekleed en goed belaadbaar, zodat men het beschikbare volume ook echt kan benutten. Wie nog meer wil laden, kan gebruik maken van de asymmetrisch neerklappende achterbank, die toelaat voorwerpen met een maximale lengte van 1,90 m te vervoeren. Optioneel kan ook nog de voorste passagierzetel plat.

Geef commentaar
comments by Disqus