Jeep Cherokee 2.8CRD Conclusie

Jeep Cherokee 2.8CRD
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Jeep heeft de in 2001 gelanceerde Cherokee inmiddels op een opfrisbeurt getrakteerd. Het model kreeg een opgefriste, stoerdere snoet, nieuwe aankledingen binnenin en een herziene -voortaan 163pk en 400Nm sterke- 2.8l CRD dieselmotor van Mercedes-origine. Met een basisprijs van € 30.492 nestelt die zich in het gamma tussen de twee benzinemotoren; een 2.4 met 147pk vanaf € 28.314 en een 3.7 V6 van 204pk.

Het interieur is niet meteen een streling voor het oog, maar het is functioneel en degelijk. Het zitmeubilair is dankzij de aanpassingen meer dan behoorlijk comfortabel en gesterkt door een opvallend comfortabel weggedrag vinden we de Cherokee perfect inzetbaar als kilometervreter. Bij nat weer houdt u wel best rekening met het wispelturige karakter van de aangedreven achtertrein.

De Cherokee weet zich op terrein meer dan aardig te behelpen, maar met de aanwezigheid van een reductiebak en een klassieke ophanging spreken we hier natuurlijk ook over een échte 4x4. Met de stoere looks kan je beduidend meer dan alleen maar flaneren. Spijtig dat de (actieve) veiligheidsuitrusting -met enkel ABS- karig is.

Geef commentaar
comments by Disqus