Volkswagen Golf Plus 2.0 TDI Interieur

Volkswagen Golf Plus 2.0 TDI
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Volkswagen heeft nu dus ook een monovolume op het Golf-platform. Daarmee wil het merk de klant die snakt naar meer flexibiliteit, ruimte en functionaliteit bedienen. We dachten steeds dat die rol weggelegd was voor de Touran. VW haast zich dan maar om de verschillen tussen beide modellen te benadrukken. De Plus is misschien wel 95mm hoger dan de gewone Golf, hij is nog steeds 54mm lager dan de Touran. De Plus is ook nog eens 3cm smaller en 19cm korter. Daardoor is er tussen de achterwielen ook geen plaats voor twee extra noodzitjes en blijft deze waterhoofd-Golf dus een zuivere vijfzitter. Mooi uit het vaarwater van z’n meer volwassen broer.

Van de extra hoogte wordt vooraan 75mm gebruikt om de zitpositie te verhogen. Achteraan staat het zitmeubilair zelfs 85mm hoger opgesteld. Om ervoor te zorgen dat de boordplank daardoor niet onnatuurlijk laag kwam te zitten, moest de ontwikkelingsafdeling een nieuw exemplaar maken. Dat ademt de typische merkstijl, maar legt toch specifieke accenten door onder meer gebruik te maken van ronde ventilatieroosters naast de centraal opgestelde audio- en navigatie-instrumenten. De hogere opstelling verbetert de toegankelijkheid en beperkt de horizontale ruimte die een persoon nodig heeft, waardoor vooral de benen wat meer ruimte hebben. De achterbank is flexibel en kan in twee delen over een afstand van 16cm verschoven worden. Zo kan het koffervolume van 395l vergroot worden tot 505l. Met neergeklapte leuningen wordt dat 1.450l. Om lange voorwerpen te laden is de rugleuning van de rechter voorzetel neerklapbaar.

Een heldere ergonomie en aangenaam zittend meubilair zijn onvoldoende in een dergelijk voertuig. Bestuurder en gevolg worden geacht een hele rimram aan onbenulligheden in het interieur kwijt te kunnen. Daarom is de Plus uitgerust met tot 43 opbergmogelijkheden. Dat gaat van ruimte op klassieke plaatsen als de deurpanelen of het handschoenkastje tot een hele batterij dakvakjes waarvan we maar niet kunnen verzinnen wat je erin zou steken. Tegen de achterleuning van de voorzetels hangen de obligate opklaptafeltjes. De afwerking en de materiaalkeuze is als vanouds; wat fantasieloos, maar (op één klein afwerkingsdetail na) zeker degelijk.

Geef commentaar
comments by Disqus