Mitsubishi Colt 1.3 & 1.5 Interieur

Mitsubishi Colt 1.3 & 1.5
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De constructeur bedacht de Colt met een opvallend, ruim, modern en flexibel interieur dat de mogelijkheden die het concept biedt, maximaal moet benutten. De toegang tot het interieur wordt verzekerd door ruim openende portieren. Een wat hogere zithouding geeft een beter verkeersoverzicht. De zetels bieden zowel voor- als achteraan voldoende steun voor de onderrug maar zijdelingse steun, gericht op de sportiever ingestelde bestuurder, was duidelijk niet prioritair. De breedte is uiteraard beperkt, maar beenruimte is er voldoende en hoofdruimte is er op overschot. Je moet er zonder problemen een dubbele meter in kunnen parkeren, ook achteraan. De beenruimte op de achterbank, die geschikt is voor drie inzittenden (bij volwassenen beperk je dat toch best tot 2 personen), kan ook door de beugel zolang vooraan niet elke centimeter benut hoeft te worden.

Mitsubishi levert de Colt met trendy gekleurde stofjes, maar onze testexemplaren waren beiden voorzien van saaie combinaties die het interieur niet meteen lieten overlopen van vrolijkheid. In tegenstelling tot de -toegegeven- veel duurdere smart forfour, oogt het gebruikte plastic voor het dashboard maar goedkoop. Je beschikt over een complete set wijzertjes én een centraal bovenop het dashboard geplaatste boordcomputer. De afleesbaarheid van de gegevens is daarbij niet steeds optimaal. Je bent geneigd om ook overdag de dashboardverlichting te activeren om beter zicht te hebben op de wijzers recht voor je, maar dan dimt de verlichting van de boordcomputer en is een enkele zonnestraal voldoende om gegevens daar volstrekt onleesbaar te maken. De witte knoppen en de band die doorloopt tot bij de versnellingshendel is origineel en trendy, leuk verlicht, al maken we ook daar een bedenking bij de materiaalkeuze.

Flexibiliteit is bij compacte wagens van de laatste generatie hét toverwoord en ook de nieuwste Mitsubishi wil op dat vlak scoren. De achterbank is verstelbaar over een lengte van 15cm, ze is in twee ongelijke delen neerklapbaar en de rugleuning van de passagierszetel kan neergeklapt worden. Wie een vlakke laadvloer wil, kan die verkrijgen door de achterbank thuis te laten.

Geef commentaar
comments by Disqus