BMW 645Ci Cabriolet Inleiding

BMW 645Ci Cabriolet
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Tijdens het Autosalon van Brussel lanceerde BMW ook in België de 645Ci in coupé-uitvoering. Daarmee keert BMW terug naar het segment van de luxueuze coupé na een afwezigheid van anderhalf decennium. Leuk, want dan kunnen de eigenaars van een 6-Reeks zich eindelijk nog eens een nieuwe wagen aanschaffen. Alleen zal ook in dit segment zal een coupé alleen niet meer volstaan. Aartsrivaal Mercedes heeft immers van de afwezigheid van het merk uit München gebruik gemaakt om van de SL, die nu zowel een coupé als een cabriolet is, een succes te maken. BMW moet dus terugvechten en doet dat niet met een combo-structuur, maar met een volbloed coupé en een traditionele vierzits-cabriolet met stoffen dakconstructie. Een uitvoering die BMW op het ideale moment, net voor de zomer, in de toonzaal kreeg.

Meer bescheiden drielitermotoren zijn aangekondigd, maar worden pas na de zomer te koop aangeboden. Momenteel is de 4,4l V8 dus de enige krachtbron waarmee de 6 gecombineerd wordt. Als coupé is dat vanaf een prijskaartje van € 75.300. De cabrio kost minstens € 84.000 (toch een aanzienlijke meerprijs). De klant kan de 4.4l V8 naar keuze combineren met niet minder dan drie transmissies. Er is een handgeschakelde zesbak (de meest sportieve combinatie) die voor bovenvermeldde basisprijs wordt geleverd, er is een sequentieel bediende SMG-bak en een conventionele automaat. Deze laatste is met een prijskaartje van € 86.100 de duurste. Aan de door ons gereden SMG-combinatie hangt een etiket van € 85.300.

De standaarduitrusting bestaat onder meer uit een sportstuur, alarminstallatie, zelfdimmende binnenspiegel, elektrisch verstelbare lederen zetels met geheugen, zetelverwarming, hogedrukreiniging voor de koplampen, witte pinklichten, snelheidsregelaar en Xenonlichten. Onze testwagen was daar bovenop voorzien van parkeerhulp, adaptieve bochtenverlichting, een navigatiesysteem, autotelefoon en het Dynamic Drive pakket. Daardoor loopt de totale prijs van het voertuig op tot € 97.515.

Geef commentaar
comments by Disqus