Volkswagen Multivan 2.5TDi Inleiding

Volkswagen Multivan 2.5TDi
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Een jaar geleden stelde VW de nieuwe generatie voor van de Transporter. Die bestaat ook in een uitvoering voor personenvervoer die luistert naar de naam Multivan. De constructeur positioneert deze uitvoering helemaal bovenaan haar monovolumegamma. VW ziet deze Multivan dus ook als een concurrent voor pakweg de Renault Grand Espace naast meer voor de hand liggende producten als de Opel Vivaro Tour en de Mercedes Vaneo.

Het aanbod bestaat in België uit drie dieselmotoren. Een 1.9TDI met 105pk, een 2.5TDI met 130pk en een krachtigere versie van dezelfde motor met 177pk. VW bouwt de Multivan ook in combinatie met een zescilinder benzinemotor en een meer bescheiden 2-liter benzinekrachtbron. Die zijn momenteel nog niet verkrijgbaar, maar daarin zal naar alle waarschijnlijkheid spoedig verandering komen. Het enige beschikbare uitrustingsniveau op dit ogenblik is de Comfortline, maar nog deze maand wordt een beter uitgeruste Highline aan het gamma toegevoegd. Nieuw, en net als de Highline te zien op het Autosalon van Brussel, is de Multivan 4Motion. Die krijgt vierwielaandrijving in plaats van de standaard voorwielaandrijving.

De goedkoopste Multivan die vandaag te krijgen is, is de 1.9TDI Comfortline. Die kost € 36.711,40. Onze testwagen is voorzien van de 130pk sterke motor en een manuele zesbak en kost € 38.550,60. De standaarduitrusting van de comfortline is behoorlijk, ook al haalt die niet noodzakelijk het niveau van de éénvolumewagens. Je hebt recht op verwarmde voorzetels, een multifunctioneel interieur met onder meer een opklaptafeltje en aluminium inlegstukken, lichtmetalen 16-duimsvelgen, centrale vergrendeling, airco en boordcomputer. Bij onze testwagen was die aangevuld met Climatronic elektronische airco, snelheidsregelaar, zwarte metaalkleur met pareleffect, mistlichten vooraan en verdonkerde ruiten voor de cabine. Daardoor komt het totale prijskaartje op € 41.149,69.

Geef commentaar
comments by Disqus