Ford Sportka Interieur

Ford Sportka
Bekijk 5 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Om het interieur een sportieve touch te geven werd het voorzien van accenten in metaal en leder. De meest opvallende daarvan zijn de sportstoelen met zwarte geperforeerde lederen bekleding en contrasterende inzetstukken in harmonie met de koetswerkkleur, het prettig aanvoelende sportstuurtje en de versnellingspook met aluminium versnellingspookknop.

In tegenstelling tot het exterieur doorstaat het interieur de tand des tijds een pak minder goed. Het bio-design met ronde vormen doet het niet meer, ook al zitten alle knopjes er op een perfect logische plaats. De zwarte kunststoffen komen goedkoper over dan ons lief is en een directe voorgrondverlichting van het voor de gelegenheid met een toerenteller verrijkte instrumentenbord is intussen ook in deze klasse geheel achterhaald. Als Ford de Ka nog een tijdje in het gamma wil houden, doen ze er best aan het interieur wat te herdenken. De aluminium accenten, vloermatjes en deurdrempels met Sportka-logo kunnen dat niet verdoezelen. Daarbij komt nog dat de afwerkingskwaliteit van ons testexemplaar absoluut te wensen overliet.

De achterbank is geschikt voor kinderen. Volwassenen hoef je er niet op te schikken. Dat is regel, dus daarover vallen we niet. De bagageruimte is met vier personen aan boord nooit groter dan 210l. De achterbank is niet verschuifbaar, zoals meer en meer voorkomt in dit segment, maar kan wel in twee gelijke delen neergeklapt worden. Dan vergroot het beschikbare volume tot 724l.

De sportzetels zijn comfortabel en bieden voldoende steun voor langere ritten. Toch werd vooral de zijdelingse steun wat verwaarloosd. Als je je dan aan het sportievere bochtenwerk waagt, moet je je behoorlijk schrap zetten. Het alternatief houdt echter onvermijdelijk een bredere stoel in en omdat het interieur van een Ka nauwelijks breder is dan 1,30m, wordt het dan al gauw claustrofobisch. Dat is het nu dus niet. Opbergvakjes van enig nut zijn er niet. Er is wat ruimte in de deuren, maar die is broodnodig aangezien de Ka niet eens voorzien is van deftig handschoenkastje. Tenzij je die term letterlijk neemt, want een paar handschoenen past nog net in het vakje voor de passagier.

Geef commentaar
comments by Disqus