Renault Megane II Grandtour 1.9dCi Interieur

Renault Megane II Grandtour 1.9dCi
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Het interieur van de Megane wist ons eerder al te bekoren, ook al is het een pak traditioneler dan het exterieur. Het instrumentenbord bestaat uit twee klassieke wijzerplaten voor de bestuurder. Die hebben apart vormgegeven indicatienaalden en dankzij nog een aantal van die details, weet Renault het interieur toch van de massa te onderscheiden. In dezelfde categorie denken we onder meer aan de handremhendel, die oogt als een gashendel in een vliegtuig en is opvallend eenvoudig te bedienen en hoogtechnologische stofjes en inlegstukken. Renault heeft behouden wat goed was. Alle bedieningsorganen zijn logisch gegroepeerd en zitten op de gebruikelijke plaats.

Achter het stuur zou je zonder problemen een geschikte rijhouding moeten kunnen vinden. Het stuurwiel, dat op deze uitvoering dankzij de lederen bekleding van de stuurwielrand erg prettig in de hand ligt, is immers in de hoogte en de diepte verstelbaar. De zetels zijn comfortabel en bieden voldoende steun in de onderrug, al kan je natuurlijk de lendensteun (niet op elke versie standaard) gebruiken om de bolling van de zetels wat meer uitgesproken te maken als je toch nog meer steun zou willen. Zowel voor- als achteraan is er voldoende hoofd- en beenruimte. Zoals wel meer het geval is bij breaks, heb je achteraan meer hoofdruimte als bij de berline omwille van de minder uitgesproken aflopende daklijn. Enige opmerking daar is dat de beenruimte voor de wat langere medemens krap zou kunnen worden. Ook bij de berline hebben we dat opgemerkt.

Deze break is een variant die functionaliteit en design met elkaar moet combineren. Toch ligt de nadruk nog het meest op de functionaliteit. Een koffervolume van 520l maakt dat duidelijk. Dat is immers 190l meer dan bij de vijfdeurs en 35l meer dan zijn voorganger, terwijl de vooral in een hogere klasse populaire lifestyle-breaks soms zelfs een beperkter laadvermogen hebben dan de berlines. Door de in ongelijke delen neerklapbare achterbank plat te leggen kan je het laadvolume nog vergroten tot 1620l. Daarnaast zijn er nog hopen opbergvakjes. De meer traditionele als een handschoenkastje, vakken in de portieren, in armsteunen voor- en achteraan en in vakken aan de rugleuning van de voorzetels. En minder traditionele als opbergvakken in de vloer, zoals bij een monovolume.

Geef commentaar
comments by Disqus