Renault Laguna Grandtour 1.9dCi 120 Initiale Exterieur

Renault Laguna Grandtour 1.9dCi 120 Initiale
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007

De Grandtour werd geen afgeleide van de berline door gewoon een grotere koffer aan te bieden. De Grandtour is een lifestyle break waarbij - net als bij een Alfa 156 Sportwagen bijvoorbeeld - esthetiek primeert boven functionaliteit. De designers kozen dan ook voor een stijlvolle en prestigieuze lijn om netjes aan te sluiten bij de laatste trend. Breaks worden namelijk, in tegenstelling tot pakweg 10 jaar geleden, niet meer uitsluitend gekocht omwille van hun verhuiscapaciteiten. Imago en uitstraling zijn uiterst belangrijk nu.

Het cirkelboogvormige design van de achterste zijruitjes verlengt de lijn van de deurruiten en benadrukt de aanwezigheid van achterstijl. De grote hoekomvattende achterlichten sluiten hier mooi bij aan. De wijde achterklep met afzonderlijk te openen bolle achterruit zet het dynamische en expressieve karakter van de Grandtour extra in de verf. De Laguna II laat zijn koetswerkpanelen mooi aansluiten zonder nieuwe normen te zetten binnen zijn segment. We merken wel op dat de portieren slechts 2 openingsstanden hebben.

De Laguna II berline meet 4,58m, de Grandtour groeit tot 4,70m of 8cm meer ten opzichte van het vorige model. Ondanks de stijl is de koffer van de Grandtour minimum 475 liter groot (45l meer dan de berline). Met de bank plat komt het totale laadvermogen op nagenoeg 1.500 liter. In vergelijking met de beste concurrenten, zoals een 406 break, Mondeo Clipper of C5 break is dat ongeveer 170 liter minder. De laadvloer is steeds perfect vlak.

Geef commentaar
comments by Disqus