Peugeot 206 SW 1.6 XS Interieur

Peugeot 206 SW 1.6 XS
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007

Het interieur van deze break wijkt vooraan nauwelijks of niet af van dat van de berline. Logisch dus dat we in het interieur dezelfde kwaaltjes terugvindenij De sportief steunende voorzetels bieden in elk geval meer zijdelingse steun en ook de ondersteuning van de onderrug is perfect in orde. We hebben bijgevolg minder moeite gehad met de toegevingen die we aan de rijhouding hebben moeten doen, ondanks een hoogte- en diepteverstelling van het stuurwiel. De XS-uitvoeringen krijgen een sportiever getint instrumentenbordje met vijf klokjes. Dat is overzichtelijk en duidelijk afleesbaar. De verlichting is bij Peugeot als vanouds oranje en wordt hier gecombineerd met witte wijzers.

Het doortrekken van de hoge daklijn en de plaatsing van de achterbank maakt van de 206 SW in elk geval ook een aangename reiswagen. Voor 4 dan, want met 3 volwassenen op de achterbank wordt het natuurlijk wel smal. Anderzijds is er hoofdruimte in overvloed, passen de voeten netjes onder de voorzetels en hoef je ook als je wat langer bent je knieën niet in de rug van bestuurder of de passagier vooraan te duwen om comfortabel te zitten. Peugeot ziet de 206 SW dan wel als een lifestyle-break maar ook het nuttige aspect werd niet vergeten. Onder het afdekzeil in de koffer met regelmatige vorm en lage laaddrempel kan je immers 313l bagage kwijt. Omdat de overhang achteraan met 19cm toenam is dat fors meer dan de 245l die de berline laat opmeten. De achterbank is vanzelfsprekend neerklapbaar (in twee ongelijke delen) waardoor op een vlakke laadvloer plaats vrijkomt voor 665l (tot aan de onderste rand van de zijruiten) of 1136l (tot aan het dak).

Tijdens eerdere tests toonde het interieur van de 206 zich behoorlijk bestendig tegen kraak en piepgeluidjes, maar dit testexemplaar had er wel last van. Een teken dat de afwerking niet op alle exemplaren dezelfde hoge standaard haalt want de parasietgeluiden waren afkomstig van het dashboard en de middenconsole en niet van de nieuw ontwikkelde interieurelementen achteraan.

Geef commentaar
comments by Disqus