Opel Astra Cabrio 1.8 Bertone Edition Exterieur

Opel Astra Cabrio 1.8 Bertone Edition
Bekijk 5 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007

Net als bij de Astra Coupé, tekende Bertone voor het ontwerp van de Cabrio. Die Cabrio is immers gebaseerd op de Coupé en neemt er bijgevolg de strakker gelijnde bumpers, verdonkerde achterlichten, voorlichten met zwart frame en lagere daklijn van over.

De Astra beschikt als eerste over een volautomatische kap (met glazen achterruit en ontdooiing), die niet alleen elektrisch open- of dichtplooit, maar zichzelf ook automatisch vergrendeld. Omdat er dus geen menselijke tussenkomst meer nodig is, kan je dat dus voortaan ook via de afstandsbediening van de auto doen. Dat werkt helaas maar van op een afstand van een 10-tal meter, waardoor het echte nut ons even ontgaatij

Opel besteedde heel wat aandacht aan de presentatie van de Cabrio. Dat is niet verwonderlijk, want het uiterlijk is bij maar liefst 44% van de potentiële klanten van doorslaggevend belang, zo blijkt uit onderzoek. De Duitser kan dus steeds beschikken over dorpelsierlijsten, bumpers, deurhendels en beschermstrips in koetswerkkleur. Je hebt naast 11 koetswerkkleuren ook nog de keuze uit 4 kapkleuren (rood, groen, blauw en zwart). Om het ranke en zuivere silhouet van deze Astra te behouden, opteerde men voor een kapconstructie die zichzelf volledig onder een afdekking ter hoogte van de gordellijn wegsteekt. Door de achterste hoofdsteunen uit te voeren in versterkt staal doen die ook dienst als rolbeugel en werd een opzichtige rolbeugel (zoals bij de Golf Cabrio) overbodig.

Geef commentaar
comments by Disqus