BMW X5 3.0d Steptronic Interieur

Door: REDACTIE 15-10-2007

Binnenin erft de X5 in grote lijnen het interieur van de 5-reeks. Dat komt vooral tot uiting in de boordplank, waar het rood verlichte instrumentenbord schuil gaat onder een sterk uitgesproken bolle afdekking. De opstelling van de bedieningselementen is duidelijk en logisch dus je voelt je al na korte tijd thuis. Het stuurwiel is zowel in de hoogte als in de diepte instelbaar, en ook de voorzetels zijn in alle richtingen te verstellen (maar we moeten het helaas zonder regelbare lendensteun stellen). Een ideale rijhouding mag dus voor niemand een probleem zijn. De ellenlange optielijst van BMW geeft je de kans je wagen tot in de kleinste details naar eigen smaak aan te kledenij Je kan kiezen voor houtinleg, leder, een zetel die nog meer op comfort afgestemd is, elektrische hoogte- en diepteverstelling van het stuurwiel, een verwarmd stuurwielij enfin, je kan het zo gek niet bedenken of het staat er inij

De instap is zowel voor- als achteraan hoger dan bij een normale personenwagen, maar de X5 heeft niet de zeer kleine achterdeuren die bij veel SUVs en 4x4s de instap beperken. Door de riante breedte (1,48m) van het passagierscompartiment kan je achteraan gerust 3 volwassenen laten plaatsnemen en ook wat voet-, knie- en hoofdruimte betreft moeten die niet om een centimetertje verlegen zitten.

De kofferklep opent in 2 delen. Het grootste deel (met de achterruit) klapt naar boven zoals een klassieke klep en de rest klapt naar onder en vormt zo een platform om over te laden. Dat platform kan 200kg aan, dus het gaat niet meteen de geest geven. De koffer heeft een behoorlijk hoge laaddrempel en is minimaal 465l groot. Door de achterbank neer te klappen verkrijg je een vlakke laadvloer en kan je tot 1550l laden. De forse achterste stijlen, de licht oplopende gordellijn en de conceptgebonden hoogte beperken het zicht naar achter waardoor parkeren (ondanks de toch eerder beperkte grootte van de wagen) enige gewenning vraagt. De optionele parkeersensoren bieden daar meer soelaas dan de buitenspiegels. De kwaliteit en stevigheid van de gebruikte materialen wist ons Ő meer nog dan de afwerking - te overtuigen.

Geef commentaar
comments by Disqus