BMW 320td Compact 150pk Interieur

BMW 320td Compact 150pk
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007

Aan de binnenzijde is het verwantschap met de berline overduidelijk. Heel het voorste compartiment is identiek, ook al zijn de band op het dashboard, de versnellingspook, de handremhendel en een deel van het sportstuur in de buitenkleur uitgevoerd. De pluspunten zijn dus grotendeels dezelfde als bij de berline. De zit- en rijhouding zijn uitstekend dankzij de uitgebreide instellingmogelijkheden van de zetel en de hoogte- en diepteverstelling van het stuurwiel. De sportzetels leveren de noodzakelijke steun en houden je steeds stevig op je plaats, al zijn ze bij tijden wel zeer hard. De minpunten staan er natuurlijk ook nog steeds, het gebrek aan bergruimte voorop.

Achter de B-stijl werd er meer gewijzigd. Met een lengte van 4,26 is de compact dik 20cm korter dan de berline. De achterbank is daarom enigszins anders gepositioneerd. Toch sneuvelde bij de verkorting 130l kofferruimte. Van de 440l van de berline blijven er nog 310 over. De ruimte op de achterbank is wat minder als bij z’n grotere broer, maar er blijft meer dan voldoende ruimte voor hoofd en benen. De instap naar achteren toe is evenwel niet echt makkelijk. De voorzetels zijn vanzelfsprekend voorzien van een terugklapsysteem met geheugen maar de opening die verkregen wordt is aan de smalle kant. Grotere voorportieren hadden daaraan kunnen verhelpen, maar dat is dan weer onhandig op parkeerplaatsen en het is het één of het anderij

Binnenin is het aangenaam stil. De dieselbrom is goed gedempt en hoewel het dikke schoeisel van onze test-BMW wat meer rol- en rijgeluiden naar het interieur doorspeelde was ook dat nog op niveau. Het comfort aan boord is uitstekend als de weg dat ook is. Op slechte wegen speelt de harde ophanging veel oneffenheden door naar de inzittenden. Vooral achteraan vermoeid dat bij lange afstanden. We hebben in het verleden al herhaaldelijk kunnen constateren dat de afwerking bij de Duitsers doorgaands uitstekend is. Dat is ook hier het geval, al produceerde het interieur enkele storende geluidjes op slecht wegdek, de eerste BMW die we daarop betrappen.

Geef commentaar
comments by Disqus