Audi A2 1.6 FSI Interieur

Door: REDACTIE 15-10-2007
Audi breekt in deze A2 op meer dan één vlak met de conventies. De technologie is er één van, het interieur is met zekerheid een tweede vlak. Toegegeven, de afmetingen zijn die van een kleine wagenij het gevoel dat je binnenin krijgt is dat allerminst. Niet omwille van de beschikbare ruimte, die er overigens voor alle vier de inzittenden waarvoor de auto gehomologeerd is in elke richting voldoende is, maar omwille van de gebruikte materialen. Die horen echt bij een wagen uit de duurdere klasse. De afwerking is foutloos, de wijzerplaten stijlvol omrand met geborsteld aluminium, er is een aluminium lijntje aan de handgreep voor de passagier, aan de armsteunen in de deur, er zijn ook twee bekerhoudertjesij hier is niet op een -uiteraard in de verkoopprijs doorgerekende- frank gekeken. Maar het werkt, want de indruk die je bij die andere compacte Duitse wagen van een luxemerk (we hebben het over de Mercedes A-Klasse) krijgt, doorstaat geen vergelijking met de A2.

Met de optionele hoogteregeling van de voorzetels is het in de A2 eenvoudig om een uitstekende zithouding te vinden. De zeteltjes zitten goed, en houden de bestuurder in de bochten op hun plaats met een zijdelingse steun die zich eerder hoog situeert, maar zijn aan de smalle kant. Extra ruimte wordt zo natuurlijk gecreëerd al maken we ook de bedenking dat misschien niet iedereen met Audi’s keuze gediend is.

De vloer achteraan is uitgehold. Een goede zaak want daardoor kunnen de passagiers zonder problemen hun voeten kwijt. De constructeur zocht dus geen heil in het kantelen van het zitvlak van de achterbank, wat tot gevolg heeft dat het lichaam minder plaats inneemt omdat de knieën hoger komen, maar vermoeiend is bij lange ritten. Met uitzondering van enkele uitschieters verwachten we ook in de hoogte geen problemen achteraan ondanks de aflopende daklijn. De kofferruimte is gezien de koetswerkvorm best diep en ook tamelijk hoog. Daardoor kan je er 390l in kwijt en dat is verassend veel. De achterbank kan in twee gelijke delen plat gelegd worden. Je krijgt dan geen drempeltje op de koffervloer, al is het geheel ook niet echt vlak want de achterwant van de rugleuning wordt een licht hellend vlak. In elk geval kan je er dan 1085l in kwijt.

Geef commentaar
comments by Disqus