Audi A4 Berline TDI 100pk Interieur

Audi A4 Berline TDI 100pk
Bekijk 5 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007

In de nieuwe A4 neem je plaats in een merkbaar ruimer interieur dan zijn voorganger. Een noodzaak want die bengelde op dat vlak onderaan het segment. Een hoogteregeling van de voorzetel en een stuurwiel dat in de hoogte en de diepte verstelbaar is, zorgen ervoor dat iedereen in een mum van tijd een goede zitpositie heeft in het sobere en stijlvolle Audi-interieur. Dat is op onze testwagen volledig zwart, maar de optielijst biedt tal van personalisatiemogelijkheden. Je kan opteren voor andere zetel- en dashboardkleuren, leder en hout- of aluminiuminleg.

De vulling van de zetels is wat zachter dan we van het merk gewend zijn en bieden meer dan voldoende ondersteuning voor de rug, ook bij langere ritten. Wie zich graag bezondigd aan het stevigere bochtenwerk zal wat zijdelingse steun missen. Door de bolling van daklijn in zowel de lente- als de dwarsrichting heb je op de achterbank voldoende hoofdruimte, maar moet je oppassen bij het in- en uitstappen. Op de achterbank kunnen tot 3 inzittenden plaatsnemen. De ingenieurs van Audi zorgden voor een (noodzakelijke) toename in voet- en knieruimte, waardoor de A4 ook op dat vlak weer bij de tijd is. De plastic bekleding van de rug van de voorzetels, ook te vinden in de vorige A4 en de BMW 3-reeks, vinden we in een auto van dit niveau niet meer kunnen.

Op auditief vlak zit alles snor. Het motorgeluid dringt, zodra de TDI op temperatuur is, mooi gedempt in het interieur door. De filtering van rol- en rijgeluiden is voorbeeldig en behalve aan hoge snelheden is windruis zo goed als niet aanwezig. De optionele elektronisch gestuurde airco doet het werk uitstekend. Dankzij die klimaatregeling is ook de ontwaseming van de voorruit voldoende snel, al hebben we twijfels bij de mogelijkheid om die snel te ontwasemen als je niet voor de airco opteerde. De verluchtingsroosters zijn er immers zeer klein.

De Audi beschikt niet over het meest fantasierijke interieur, maar alle knopjes staan waar ze horen te staan, de bediening is eenvoudig en de kunststofpanelen zijn van de beste kwaliteit. Zoals verwacht bleef de wagen zelfs in de slechtste omstandigheden vrij van parasietgeluiden. In de koffer kan je 445l bagage kwijt.

Geef commentaar
comments by Disqus