Porsche Cayenne GTS Interieur

Porsche Cayenne GTS
Bekijk 11 foto's
Door: BV 27-05-2008

Wie plaatsneemt in de GTS vleidt z'n bips tegen Alcantara. De contactvlakken van de zetels zijn in dat materiaal uitgevoerd, terwijl de andere delen in fijn leder afgewerkt zijn. Wil je de verschillen met de rest van het gamma op een rij, dan speur je best naar GTS-logo's en een specifiek instrumentarium. Voor het overige is de sensatie perfect vergelijkbaar met die in de rest van het gamma. En dat hoeft geen slechte zaak te zijn. We determineerden eerder immers al dat het wat fantasieloze maar typische Porsche-decor kan overtuigen met een uitstekende rijhouding, heldere ergonomie, goed steunend meubilair en een riant plaatsaanbod. En jawel, dat laatste geldt ook voor de achterbank waar je ruim plaats vindt voor drie inzittenden. Porsche heeft er daar wel voor gekozen de achterbank wat schuiner op te stellen dan strikt noodzakelijk is. Dat zorgt voor een sportiever gevoel en omwille van de stuikhouding (die gezien de riante hoofd-, been- en knieruimte wat bij het haar gegrepen is) zal je ook iets rapper symptomen van vermoeidheid krijgen.

Het sobere en doordachte lijnenspel van de Porsche draagt de tijd goed. Want okselfris is de Cayenne niet meer en een grondige interieur-update viel hem nog niet te beurt. Z'n leeftijd verraadt hij in details. Zo zijn de monitors van de (optionele) parkeerhulp -om maar één voorbeeld te noemen- inmiddels wel voorbijgestreefd.

De kofferruimte, gelijkmatig van vorm, heeft een inhoud van 540l onder het bagagenet. Dat is fors volgens elke standaard. Bovendien kunnen de rugleuningen van de zetels in ongelijke delen (60/40) neergeklapt worden waardoor de laadruimte zelfs oploopt tot een indrukwekkende 1.770l. Wintersporters kunnen gebruik maken van een doorlaadsysteem met skitas.

Geef commentaar
comments by Disqus