Mercedes C63 AMG Inleiding

Mercedes C63 AMG
Bekijk 27 foto's
Door: BV 13-06-2008

Het is bij tijden spijtig dat we binnen het vast stramien van een website niet kunnen uitpakken met dikke titels. Dan hadden we hier kunnen uitpakken met frasen als "Wolf in Schaapskleren" of "De Soundtrack van het Jaar" en zo kunnen we er nog enkele tientallen verzinnen. Neen, we moeten het stellen met C63 AMG. Gelukkig onthult ook dat héél wat. We voelen immers de Mercedes C-Klasse, een model dat doorgaans perfect dienstdoet als zakenauto en perfect kan dubbelen als gezinswagen, in z'n meest irrationele vorm aan de tand. De door AMG onder handen genomen berline heeft een 6,3l dikke V8 onder de kap en ging door de handen van huistuner AMG. Dat kan u in één oogopslag uit de naam afleiden. De creatie moet het inmiddels gevestigde waarden als de BMW M3 en Audi RS4 moeilijk maken, en mag ook meteen opboksen tegen de nieuwe Lexus IS-F.

Mercedes' timing voor de lancering van deze AMG is zo slecht nog niet. Audi heeft z'n nieuwe RS4 nog niet klaar, al hebben de heren uit Ingolstadt beloofd dat het niet lang meer zal duren. Momenteel is de Audi A4 RS4 Cabrio, gebaseerd op de vorige generatie A4, de enige telg de maat van de C63 kan nemen. Maar die kost minstens € 88.680, terwijl deze vierdeurs al vanaf € 73.447 de uwe wordt. BMW's M3 (waarvan het uitgebreide eveneens terug te vinden in het Auto55.be testarchief) wisselt in z'n vierdeursuitvoering al vanaf € 69.450 van eigenaar. Wie dacht dat Lexus zich als prijskraker zou opstellen komt enigszins bedrogen uit. De IS-F is er pas vanaf € 72.460. Dat laat zich makkelijk verklaren door de uitrustingspolitiek van Lexus. Want de IS-F geniet een rijkelijke uitrusting. Bij de Duitsers hanteren we liever de term ‘correct'.

De uitrusting van deze vierdeurs met Ster is gebaseerd op het uitrustingsniveau Avantgarde. Wil je de uitrusting op het niveau van de testwagen tillen dan voorzie je best budget voor (onder meer) een navigatiesysteem, parkeerhulp, metaalkleur, Nappa leder, een hele zwik extra veiligheidsuitrusting (waarover meer bij veiligheid), verwarmde voorzetels, elektrisch schuifdak... Totale prijs? € 88.328,79 U houdt er ook best rekening mee dat de staat u voor het inschrijven van een dergelijk voertuig éénmalig € 4.957 aanrekent en elk jaar € 2.629,57 rijtaks int.

Geef commentaar
comments by Disqus