Volkswagen Scirocco 1.4 TSI Interieur

Volkswagen Scirocco 1.4 TSI
Bekijk 7 foto's
Door: BV 01-07-2008

Hoewel binnen het VW Concern Audi de taak van ‘premium' merk op zich neemt, wil Volkswagen zich ook wat graag een trapje hoger optrekken. Met de zeer verzorgde afwerking die het Scirocco-interieur laat zien, moet het hen zeker lukken deze ambitie waar te maken.

Het dashboard is uit de EOS geïmporteerd - logisch daar ze in dezelfde fabriek van de band rollen - maar onderging toch nog enkele verfijningen. Echt geslaagd vinden we de fraai gevormde portierpanelen met bijzonder gestileerde grepen, die in hoge mate bijdragen tot de hoogwaardige indruk die het interieur nalaat. Het goed in de hand liggende stuurwiel en de handremgreep zijn met leder bekleed. Elektrisch bediende ruiten en klimaatregeling behoren tot de basisuitrusting.

Heel typisch voor de Scirocco is de interieurinrichting met 4 sportieve en uitstekend gevormde kuipstoelen. Vooraan zijn ze standaard in de hoogte regelbaar. Om de toegang tot het achterste compartiment te vergemakkelijken, zijn de voorzetels eveneens standaard voorzien van een ‘Easy Entry'-functie. Het is bijzonder aangenaam vast te stellen dat de passagiers ook achterin recht hebben op perfecte zitmeubels met geïntegreerde hoofdsteunen. Hun rugleuning is apart neerklapbaar, om de bagageruimte modulair te vergroten. De hoofdruimte bedraagt achteraan volgens VW-specificaties 923 mm en dat is niet weinig. In de praktijk betekent het dat mensen tot +/- 175 cm er behoorlijk comfortabel kunnen plaatsnemen. Doch, zoals zo vaak in dit soort wagens, is het finaal ervaren comfort het resultaat van een compromis tussen voorste en achterste passagiers, die de beschikbare beenruimte moeten verdelen. Een evidentie voor dit type wagens, maar men kan er beter vooraf aan denken.

Uit de voorlopig Duitse optielijst plukken we het radio-navigatiesysteem RNS 510, dat we al enthousiast onthaalden bij de kennismaking met de VW Tiguan en dat inmiddels stilaan het ganse VW-gamma verovert. Het systeem biedt een 6,5"-aanraakscherm en werkt op basis van een harde schijf met 30 GB opslagcapaciteit voor navigatie en muziek. Voor muziekliefhebbers is er de warm aan te bevelen Dynaudio-update met 300 W versterkervermogen.

Geef commentaar
comments by Disqus