Autosalon van Brussel 2008 Jeep

Jeep
Bekijk 2 foto's
Door: BV 26-01-2008

Jeep zit middenin een vernieuwingsgolf. Die treft dus ook Paleis 6. Al zal je goed moeten kijken om al dat nieuws van elkaar te onderscheiden. Het merk houdt vast aan zeer herkenbare stijlemelenten en die maken het niet altijd makkelijk verschillende versies te onderscheiden.

Op het platform van (onder meer) de Dodge Caliber, introduceerde Jeep een halfzachte compacte telg. Die luistert naar de naam Compass en heeft een 2.0 TDI onder de kap. Dat is de enige motor die op Belgische markt kans maakt. Onderhuids is de Patriot identiek aan de Compass, maar hij heeft een wat hoekiger profiel. Dit model maakt op het Salon z'n Belgisch debuut.

De Cherokee had vijf jaar op de teller staan en wordt helemaal onder handen genomen. Had de vorige generatie nog een neus met bolle vormen, dan domineren nu weer duidelijk afgelijnde vlakken. De Cherokee gelijkt zo hard op de grotere Commander dat hij er moeilijk van te onderscheiden is. Eveneens op de stand... een Grand Cherokee met facelift en de onverwoestbare Wrangler die het afgelopen jaar geheel vernieuwd werd. Er bestaat nu zelfs een vierdeursversie van het icoon.

Geef commentaar
comments by Disqus