Automusea als vakantiebestemming Porsche

Porsche
Bekijk 7 foto's
Door: BV 31-07-2008

Bij Porsche staat een imposant project op stapel, dat echter deze zomer nog niet kan bezocht worden. Alles ziet er naar uit dat het gloednieuwe museum aan de Porscheplatz in Stuttgart-Zuffenhausen - 555 km vanuit Brussel - nog voor het jaareinde van 2008 zijn deuren plechtig zal openzwaaien.

Porsche noemt de realisatie van het nieuwe museum zelf het spectaculairste bouwproject uit de geschiedenis van het merk. In september 2006 was de ruwbouw van de beide ondergrondse niveaus voor de parking en het gelijkvloers al voltooid. Het eigenlijke museum zweeft over drie ondersteunende betonkernen. Liefst 21.000m³ beton en 4.000 ton staal zullen in het bouwproject opgaan.

Over in totaal 21.000m² oppervlakte, waarvan 5.600m² voor als tentoonstellingsruimte, zal het ganse verleden en heden van Porsche te bewonderen zijn. Er zal een afzonderleek deel van het museum gewijd zijn aan het leven en werk van Professor Ferdinand Porsche, met focus op de ontwikkeling in de periode 1900 tot 1948. Daarop sluit een overzicht aan van alle geproduceerde Porsche sportwagens, aangevuld met thematische tentoonstellingen rond geschiedenis en filosofie van het merk.

De 80 tentoongestelde wagens uit een collectie van ruim 300 exemplaren, zijn allen rijklaar en zullen regelmatig gewisseld worden voor andere modellen, omdat het de bedoeling is dat ze ook in de toekomst verder hun rondjes blijven rijden. Porsche wil heel nadrukkelijk dat de museumstukken geen klinische en statische modellen zijn, maar echte auto's met een patina van hun leven op de weg of het circuit. Zo biedt elk museumbezoek ook meteen de gelegenheid weer andere wagens te ontdekken. Heel wat wagens zullen voor het eerst te bewonderen zijn in het nieuwe museum, zoals de Porsche 909 Bergspyder, een technologiedrager voor wat lichtgewichtconstructie betreft en sinds 1968 voor het eerst weer in rijklare toestand opduikt. Het museum krijgt dan ook zijn aanpalende werkplaats voor het restaureren van bijzondere sportwagens. Niet enkel auto's voor het museum zullen hier opduiken, ook verzamelaars kunnen er hun Porsches weer in toptoestand laten brengen, vanzelfsprekend mits het overmaken van het nodige kleingeld... De bezoekers kunnen er de werken gadeslaan.

Het museum zal tevens onderdak bieden aan het volledige Porsche bedrijfsarchief en voorziet zoals dat hoort in de nodige catering, inclusief een toprestaurant op de hoogste verdieping, en een rijkelijk gestoffeerde museumshop. De bezoeker kan braaf de rondleiding volgen of zelf specifieke interessepunten aan elkaar rijgen.

Website: www.porsche.com > landenkeuze, over Porsche, dan Porsche museum (Engelstalig).

Geef commentaar
comments by Disqus