Automusea als vakantiebestemming Volkswagen

Volkswagen
Bekijk 7 foto's
Door: BV 31-07-2008

In Wolfsburg - 600 km vanuit Brussel - heeft niet alleen Volkswagen als merk zijn thuis, het ganse VW Concern is er vertegenwoordigd in het immense ‘Autostadt'. De 25 hectaren grote site vergelijken met een attractiepark klinkt oneerbiedig, maar er is nauwelijks enige andere vergelijking mogelijk. Dat heeft te maken met de omvang, het gevarieerde aanbod en de steeds wisselende evenementenkalender, inclusief concerten en andere avondlijke happenings. Hier komen jong en oud, gepassioneerde autoliefhebbers of slechts oppervlakkig geïnterneerden altijd aan hun trekken en dat zelfs voor meer dan één dag. Daarom is er ook overnachtingsmogelijkheid in Autostadt, met een exclusieve vestiging van het Ritz Carlton.

Autostadt wil niet zomaar een automuseum zijn, maar de ‘spiegel van de mobiliteit', waar mens en auto aan bod komen. Heel wat onderwerpen kunnen interactief ontdekt worden en de bezoeker kan vrij een persoonlijk programma samenstellen. Niet alleen techniek staat hier in de spots, ook kunst in allerlei vormen is hier overal aanwezig.

Elk merk uit het VW Concern heeft een eigen paviljoen op de site, dus ook Lamborghini, Bugatti,... Architectuur en inrichting zijn helemaal afgestemd op de ‘spirit' van elk merk.

Het aanbod is uiterst veelzijdig met een initiatie terreinrijden aan het stuur van een Touareg (15.000m² terreinparcours), het analyseren van de eigen rijstijl met tips voor zuiniger rijden, een cursus veilig rijden, een onderdompeling in het ‘Car Design Center' waar men zelf auto's kan leren tekenen, een VW-fabrieksbezoek, enz. Niet te missen is het klantencentrum, waar al 1 miljoen VW-kopers hun wagen uitgeleverd kregen. De auto's worden paraat gehouden in twee 48m hoge glazen cilinders, samen goed voor 800 voertuigen, en worden er volautomatisch weer uitgehaald in de juiste afroepvolgorde. Als Autostadt bezoeker kan men tot helemaal bovenaan in de cilinders een kijkje nemen. Voor de 600 klanten die hier dagelijks passeren, is het een echt feest, zoals het in ontvangst nemen van een nieuwe wagen altijd zou moeten zijn.

Gezien het indrukwekkende aanbod en de steeds wisselende thematentoonstellingen en unieke avondprogramma's, is het wenselijk zich vooraf te informeren via de website om een bezoek goed voor te bereiden.

Website: www.autostadt.de (Engels)

Geef commentaar
comments by Disqus