Winterbanden Platte rust

Platte rust
Vergroot foto
Door: REDACTIE 24-11-2008

Het gebruik van twee bandensets vereist ook dat de niet gebruikte set optimaal bewaard wordt. Heel wat bandencentrales en garages die winterbanden leveren en monteren bieden hun klanten de mogelijkheid om de niet gebruikte bandenset te stockeren. Een sterk te waarderen service.

In het belang van een zo evenwichtig mogelijke slijtage, is het aan te raden om de positie van het wiel op de auto te markeren voor het af te nemen. Deze werkwijze vereenvoudigt tevens een eventuele wissel van de vooras naar de achteras, om de slijtage nog gelijkmatiger te laten verlopen. Wanneer het banden betreft met een aangeduide looprichting, mogen deze nooit gewisseld worden.

Voorafgaand aan het opslaan van de niet gebruikte set kunnen we velgen en banden best met water schoonmaken en laten drogen om roestvorming te vermijden. Als de banden op de velgen gemonteerd blijven, moeten ze op de aanbevolen spanning blijven staan. Banden die op hun velg gemonteerd blijven worden liggend bewaard. Er bestaan in de handel ‘velgbomen', speciaal bedoeld voor de optimale stockage van wielen. Bewaar banden niet in de buurt van koolwaterstoffen (benzine, olie) of van elektrische apparatuur: die verspreiden ozon, wat het rubber aantast.

Geef commentaar
comments by Disqus