Autosalon van Brussel 2010 Aston Martin

Aston Martin
Bekijk 88 foto's
Door: BV 17-01-2010

Aston Martin neemt een beperkte oppervlakte voor z'n rekening in het Paleis van voormalig moederhuis Ford. Maar het stelt er wel een grote nieuwigheid voor. De blikvanger is de fonkelnieuwe Rapide die sinds begin dit jaar leverbaar is.

De gedoodverfde concurrent voor de Porsche Panamera heeft een 6 liter grote V12 onder de kap. Die stelt het zonder hulp van turbo's en levert 477pk en 600Nm. De grotendeels uit lichtgewicht materialen opgetrokken koets tikt af onder 2 ton. Mede daardoor kan de luxueuze vierzitter naar 100km/u in 5,3 tellen en haalt hij een top van 303km/u. Helemaal onpraktisch is het model ook niet. In de koffer is plaats voor minimaal 301 en maximaal (met neergeklapte achterzetels) 750l bagage.

De twaalfcilinder onder de kap is door Aston ook in de kleine Vantage gelepeld. Die is herkenbaar door de met gulle hand aangebrachte koelsleuven in de motorkap en een agressiever ogend aërodynamisch pakket. In de Vantage RS is het blok naar 600pk en 690Nm gekitteld. Dat is voldoende voor een sprinttijd van exact 4 tellen.

Geef commentaar
comments by Disqus