Alle Eco-auto's van vandaag Toyota Auris HSD

Toyota Auris HSD
Bekijk 8 foto's
Door: BV 17-04-2010

De hybride aandrijflijn (Hybrid Synergy Drive of HSD) die debuteerde in de Prius, wordt nu ook in de Auris gelepeld. Dat betekent dat je onder de kap een 99pk en 142Nm sterke benzinemotor vindt, die wordt gecombineerd met een elektromotor die 82pk en 207Nm levert. Het totale vermogen loopt nooit op boven 136pk. De elektromotor kan over een afstand van 2km tot een snelheid van 50km/u de Auris autonoom voortbewegen. Toyota geeft een verbruik op van 3,9l benzine per 100km en de CO2-uitstoot bedraagt elke kilometer niet meer dan 89gr.

Om de luchtstroom om de Auris te optimaliseren ligt de HSD 5mm dichter bij het asfalt, beschikt het model over een achtervleugel, een aangepaste grille en voorspoiler en specifieke velgen. Aan de binnenzijde valt het elektronische pookje (uit de Prius) en de aangepaste verlichting voor het instrumentarium op.

Toyota neemt drie uitrustingsniveaus op in de catalogus (Luna, Sol en Premium), maar allen beschikken ze over een automatische versnellingsbak, snelheidsregelaar en airco. De prijs gaat van € 23.745 tot € 28.055.

Geef commentaar
comments by Disqus