Autosalon van Brussel 2011 Inleiding

Inleiding
Bekijk 215 foto's
Door: BV 08-12-2010

Van 15 tot 23 januari vindt in de Brusselse Heizelpaleizen het 89ste Autosalon van Brussel plaats. Zoals gebruikelijk tijdens de oneven jaren, ligt de nadruk op bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen en motorfietsen. Heel concreet betekent dat -volgens het reglement- dat 70% van de tentoongestelde auto's een bedrijfsvoertuig, vrijetijdswagen, SUV of 4x4 moet zijn. In de praktijk wil dat zeggen dat heel wat automerken er kunnen uitpakken met een compleet gamma. Twee paleizen zijn gedurende de ganse looptijd voorbehouden aan de motorfietsen. Van 15 tot 18 januari kan je in de Paleizen 11 en 12 ook kennismaken met de zware bedrijfsvoertuigen tijdens Truck & Transport.

De deuren zijn elke dag geopend van 10u tot 18.30u, met uitzondering van maandag 17 en vrijdag 21 januari. Dan sluiten het salon pas om 22u.

Bestel je je kaartje via internet, dan kost het net als vorig jaar € 10. Aan de kassa betaal je een euro meer voor je toegang, tenzij je jonger bent dan 12. Dan mag je gratis binnen. Wil je ook bij de trucks een kijkje gaan nemen, dan moet je per persoon € 25 uittrekken. Na 18 januari wordt Paleis 11 gevuld met 50 luxe- en sportwagens. Om die te bekijken moet je € 7 extra ophoesten, maar dat geld gaat wel naar de Make a Wish-foundation, ten voordele van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

De testpiste voor elektrische voertuigen viel afgelopen jaar klaarblijkelijk in de smaak, want ze is terug. Buiten kan je ook de talrijke terreinwagens aan de tand voelen op een offroadpiste. Dat is inmiddels een klassieker.

Geef commentaar
comments by Disqus