Autosalon van Brussel 2011 Volkswagen

Volkswagen
Bekijk 72 foto's
Door: BV 08-12-2010

De coupé-cabriolet van Volkswagen, de Eos, werd opgefrist. Tussen de vernieuwde koplampen huist een radiatorrooster met zwart glanzende lamellen. In achteraanzicht is de Eos te herkennen aan zijn nieuw vormgegeven, tweedelige lichtblokken met leds en aan de hertekende bumper met geïntegreerde diffusor. Het stop-startsysteem en het systeem voor de recuperatie van remenergie maken bij de Eos 2.0 TDI van 140 pk een verbruiksdaling van 0,7 l/100 km mogelijk, wat resulteert in een gemiddeld verbruik van 4,8 l/100 km.

Volkswagen heeft in New York de volledig nieuw ontworpen Jetta voorgesteld. De wagen deelt voortaan geen enkel koetswerkelement meer met de Golf. Alle Jetta-motoren voor de Europese markt worden gekenmerkt door een kleinere cilinderinhoud in combinatie met drukvoeding. Vier van de zes aangeboden motoren zijn nieuw. Een 1.2 TSI en 1.6 TDI worden uitgerust met BlueMotion Technology en maken zo onder meer gebruik van een stop-startsysteem en een recuperatiesysteem voor de terugwinning van energie bij het remmen of vertragen. Die versie met dieselmotor verbruikt gemiddeld niet meer dan 4,1 l/100km.

De Passat werd grondig hertekend en is voortaan tot 19% zuiniger. Het model is leverbaar met 10 beschikbare motoren van 105 tot 300pk.

En we zijn nog niet door de facelifts, want ook de Touran werd afgelopen jaar onder handen genomen. En ja hoor, ook hier wordt een opgefrist uiterlijk gecombineerd met minder verbruik. Wil je de flexibileit van VW's compacte monovolume combineren met een grotere bodemvrijheid en een stoerder uiterlijk, dan kom je uit bij de CrossTouran.

De Sharan en Touareg kennen we inmiddels, maar omdat ze nog niet eerder op een Belgisch salon te gast waren, gaat het in de strikte zin van het woord om premières.

Met de Amarok treedt Volkswagen Nutzfahrzeuge toe tot het segment van middelgrote pick-ups, dat op wereldschaal een jaarlijks marktvolume van twee miljoen exemplaren vertegenwoordigt. De Amarok, de vierde modelreeks van het merk, is de eerste pick-up van minder dan twee ton die in Duitsland ontwikkeld werd. De Amarok wordt wereldwijd gelanceerd als vierdeursversie met 'dubbele cabine'. Een versie met 'enkele cabine' zal vanaf eind 2011 worden aangeboden. VW biedt de keuze uit twee turbodieselmotoren met een inhoud van 2 liter en een vermogen van 122, dan wel 163pk.

Geef commentaar
comments by Disqus