10 Coole iPhone Games Asphalt 6

Asphalt 6
Vergroot foto
Door: REDACTIE 06-10-2011

Asphalt 6 kan je gerust catalogeren als een grafisch meesterwerkje. De uitwerking is spectaculair en er ging grote aandacht naar de uitwerking van de omgeving.

Je racet door de straten. Uiteraard om als eerste te finishen. Om dat te bereiken is alles geoorloofd. Je kunt je tegenstanders van de weg af rijden en wanneer je dit doet wordt je beloond met een spectaculaire replay. Maak gerust gebruik van de nitrofunctie, die je tijdelijk een hoop extra vermogen oplevert.

Tijdens het racen krijg je tegelijk een "wanted" level. Hoe hoger je daarin gaat, hoe harder de politie zijn best doet om jou achterna te komen. Dit doet een beetje denken an de GTA games die beschikbaar zijn op andere spelconsoles. Al dat straatracen brengt gelukkig centen op en daarmee kan je je nieuwe bolides aanschaffen. Er zitten 28 wagens in het spel en die kan je allemaal aanpasssen aan jouw wensen.

In vrijwel elke race unlock je weer nieuwe onderdelen, waardoor je auto sneller en stabieler wordt. Je kan zelfs een bevallige passagier krijgen - en zelfs die hebben een functie. Een bepaalde dame zorgt dat je wagen sneller wordt en een ander dame zorgt ervoor dat je wanted level niet zo hoog wordt. Er zijn verschillende speelformules, waaronder Race, Copchase en Beat'm all. Uiteraard doe je dit allemaal in verschillende steden. Je kan zelfs in de huid van de politie kruipen om de straatracers op te jagen. Meer dan keuze genoeg dus.

De besturing van deze game is erg aangenaam en op 3 verschillende manieren in te stellen. Je hebt de keuze om de besturing met je vingers te doen, met de accelerometer of met een stuurtje dat op je scherm wordt weergegeven. De boost- en remfunctie hebben een aparte knop op het scherm. Dit kan erg prettig werken, maar een nadeel is dat je met je vingers op je scherm komt en dat wil zeggen dat je op dat moment even niet volledig zicht hebt op het beeld. De besturing via de accelerometer spreekt voor zich: kantel je iPhone om te sturen. Kantel naar voren om een boost te doen, en naar achter om te remmen. De laatste optie is een digitaal stuurtje op je scherm. Door het stuurtje aan te raken met je vingers bestuur je je wagen. Gas geven gaat in alle gevallen vanzelf en dat speelt wel zo prettig.

Een unieke functie aan deze game is de multiplayer-mode via WiFi. Op deze manier kan je gewoon via internet met je vrienden of totale vreemden spelen. Je kan zelf een game hosten, of er simpelweg één vervoegen. Ook is er een officiële ranglijst waarin de scores van de online games worden bijgehouden.

Er is een door Audi gesponsorde demo van het spel te downloaden. De graphics en besturing zijn hetzelfde alleen ben je verplicht om met een audi RS3 te rijden. Wie het volledige spel wil, moet even in de buidel tasten.

Geef commentaar
comments by Disqus