Autosalon van Brussel 2012 Inleiding

Inleiding
Vergroot foto
Door: BV 02-01-2012

Van 12 tot 22 januari vindt in de Brusselse Heizelpaleizen de inmiddels negentigste editie van het Autosalon plaats. En zoals dat gaat tijdens even jaren is het een volledig Salon, met een indrukwekkende deelnemerlijst die onder meer de nichemerken Bentley, Rolls Royce, McLaren, Aston Martin... omvat.

De merken zijn voortaan logischer gegroepeerd. Zo zijn de luxemerken niet meer samengeduwd in de patio die de paleizen 8, 9 en 5 verbindt, maar vinden we het gros van die merken terug in Paleis 12 dat tijdens de editie van 2010 nog leeg was. De merken van invoerder D'Ieteren zijn nu allemaal in Paleis 11 te vinden en de afgelopen jaar uitgebreide Fiat-groep neemt nu de helft van Paleis 4 voor z'n rekening.

De invoerder van motoren, scooters en quads nemen de Paleizen 1 en 3 voor hun rekening. Daarnaast voorziet organisator Febiac nog enkele thematische clusters. De diensten en accessoires verhuizen naar de Patio, Paleis 7 staat grotendeels in het teken van Cleaner Mobility (daar vindt je ook de toegang tot een meer dan 600m lange buitenpiste met liefst 27 elektrische testvoertuigen) en in Paleis 6 wachten 22 absolute droomwagens van de voorbije 110 jaar op de bewonderende blikken van de liefhebber.

De beurs is elke dag geopend van 10 tot 19u. Op vrijdag 13 januari, maandag 16 januari en vrijdag 20 januari zijn er nocturnes tot 22u. De ticketprijs blijft gelijk aan die van de vorige editie in 2011. Volwassenen betalen € 12,5 aan de kassa, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 6,5 en wie jonger is, mag gratis binnen. Groepen kunnen telkens 10 kaartjes aankopen voor € 65.

Op zaterdag 14 januari sluiten de autopaleizen om 19 uur, maar zullen de twee tentoonstellingshallen (1 en 3) van 20 tot 22u exclusief geopend zijn voor de motorliefhebber tijdens "De Nacht van de Moto". Die sluit aan bij de nieuwe motorparade die van het historische Jubelpark naar de voorbehouden parking aan de Heizel wordt gereden. De toegang tot dit feest voor de liefhebber van mobiliteitsoplossingen met twee wielen is geheel kostenloos. Eén dag eerder, op 11 januari, wordt een dag voor VIPs en professionelen ingelast. Die dag is het Salon geopend van 10 tot 18u en gaan de motorpaleizen 1 en 3 open om 9u voor de gespecialiseerde pers. Een kaart kost € 31,5. Dinsdagavond 10 januari wordt de grootste beurs van het land geopend met een gala-avond die van 20u tot 24u plaatsvindt.

Geef commentaar
comments by Disqus