Autosalon Brussel 2005 Citroën

Citroën
Bekijk 2 foto's
Door: REDACTIE 08-01-2005
Het merk met de dubbele Chevron exposeert in Paleis 4 niet minder dan 50 voertuigen, evenredig verdeelt tussen de bedrijfsvoertuigen (C15, Berlingo, Jumpy en Jumper) en de personenwagens (C3, C4, Xsara Break, Picasso, C5 Break, Berlingo Break en C8). Met een standoppervlakte van niet minder dan 3.920m² wil de importeur z’n marktpositie in het segment van de bedrijfswagens, dat van 1997 tot 2003 door het merk werd aangevoerd, in de verf zetten. De blikvangers bij de personenwagens zijn de C4, die er staat in de bedrijfswagenuitvoering en de C5 Break.

De C4 werd op het Autosalon van Parijs voorgesteld en is er meteen in een versie met vijf- en drie deuren. Het gamma bestaat uit vijf benzinemotoren (1.4 16v tot 2.0i 16v met vermogens van 90 tot 180pk) en drie HDi-dieselmotoren van de laatste generatie. Die zijn tussen 92 en 138pk sterk zijn. Naast de opmerkelijke styling zijn de voornaamste verschuivingen ten opzichte van de Xsara de centraal gemonteerde boordplank en het stuurwiel met onbeweegbaar middendeel.

De Citroën C5 werd deze zomer aangepast aan de heersende designtrend. Het front werd grondige herzien. De wat saaie C5 oogt daardoor dynamischer, strakker en moderner. Achteraan werden alle panelen vervangen en de overhang vergroot, maar de achterpartij van de in Brussel tentoongesteld break werd ongemoeid gelaten. Aan de binnenzijde is enkel de bekleding aangepast en ook onderhuids zijn de wijzigingen beperkt gebleven. Op veiligheidsvlak zijn er wel nieuwigheden; de C5 zal voortaan verkrijgbaar zijn met meesturende bixenon-koplampen. Daarnaast is er een snelheidsregelaar met geïntegreerde begrenzer, wordt aan het scala plofkussens een knie-airbag toegevoegd en is de stabiliteitsregeling van een nieuwe generatie.

Geef commentaar
comments by Disqus