Helden van het kleine scherm The Green Hornet (1966 - 1967)

Bekijk 7 foto's
Door: AUTO55 17-02-2015

In 1966 en '67 liep de tv-reeks 'The Green Hornet' op de Amerikaanse zender ABC. Daarin reden de gemaskerde hoofdpersonages Britt Reid en Kato in een toen nagelnieuwe doch zeer zwaar onder handen genomen Imperial Crown berline. Naar die gitzwarte met van groene accenten voorziene V8 muscle car werd en wordt nog steeds als 'The Black Beauty' verwezen. Voor wie het zich afvraagt: 'The Green Hornet' is geen product van Marvel of DC Comics. De menselijke held werd voor het eerst opgevoerd in een radioprogramma in 1936 en verscheen daarna ook nog in strips, op tv en in de filmzaal.

Hornet. Green Hornet.

The Black Beauty had men evengoed in een Bond-film kunnen laten opdraven. Tot zijn uitrusting rekenen we explosieven, raketlanceerders in de neus en in de koffer, een voorraad knock-out gas (waarvan je, eens ingeademd, wel even buiten strijd bent) en natuurlijk "the scanner": een klein, vliegend toestel dat vanaf de auto wordt bestuurd en dient om beeld- en geluidsopnames mee te maken.

Nog steeds in leven

Voor de jaren '60 tv-reeks met Van Williams en Bruce Lee in de hoofdrollen werden twee Imperials gebruikt. Die bestaan allebei nog. Eén exemplaar bevindt zich in privé-handen, het andere staat in het Petersen Automotive Museum in Los Angeles. De kostprijs voor de ombouw bedroeg indertijd zo'n 50.000 dollar. Die som werd overgemaakt aan de bekende custom car builder en in 2013 overleden Dean Jeffries.

Imperial?

Chrysler gebruikte de naam 'Imperial' van 1926 tot 1955 voor haar luxueuze topmodellen. Daarna was het 20 jaar lang een volwaardig luxe-merk binnen het concern. In '81 dook het nog eens op, maar de naam werd twee jaar later alweer afgevoerd.

Op het grote scherm

In 2011 was The Green Hornet ook op het witte doek te zien. Voor die verfilming werden geen 2, maar 29 Imperial Crowns op smaak gebracht om de opnames te overleven. Slechts 3 exemplaren slaagden daarin.

Geef commentaar
comments by Disqus