Helden van het kleine scherm Hardcastle and McCormick (1983 - 1986)

Bekijk 13 foto's
Door: AUTO55 05-03-2015

Hardcastle and McCormick was van 1983 tot 1986 op de Amerikaanse zender ABC te zien. De tv-reeks verdient een plaatsje in dit dossier door de Coyote X, een prototype sportauto met bijnaam "Cody" die eerder op een circuit dan in het straatbeeld thuishoort.

Daniel Hugh-Kelly speelt McCormick, een ex-autodief en voormalig racepiloot die samen met gepensioneerd rechter Milton C. Hardcastle (Brian Keith) criminelen opspoort om zelf niet in de bak te belanden na de "eerlijke diefstal" van de Coyote X. Hardcastle puurt voor zijn strijdvaardigheid tegen onrecht inspiratie bij zijn jeugdheld - de Lone Ranger - en de zelfverzekerde McCormick kan in ruil op de hulp van de ex-rechter rekenen om de moordenaar van zijn maat te vatten. De Coyote X, ontworpen door de vriend in kwestie, blijkt zeer efficiënt bij - spectaculaire - achtervolgingen

Eerst een Kever, dan een DeLorean

Het onderstel van de Coyote X kwam van de Volkswagen Kever, de motor van de Porsche 914. Voor het koetswerk werd, net zoals bij de Manta Montage kit car, vooral gekeken naar de McLaren M6GT. De meeste exemplaren die voor de reeks werden gebouwd, kwamen van de hand van Mike Fennel of de firma Unique Movie Cars. Het origineel werd echter volledig door Fennel gemaakt.

Voor het tweede en derde seizoen van Hardcastle and McCormick deed niet langer een Kever, maar een DeLorean DMC-12 dienst als donorauto. De niet meer zo jonge Brian Keith had immers moeite om in- en uit te stappen bij de vorige Coyote X. Ook was de neus voortaan omvangrijker, waardoor het bijna leek dat de motor voorin lag.

Wat volgde...

Nadat de reeks werd stopgezet, werd de originele Coyote X aangepast om op te draven in de film/pilootaflevering Knight Rider 2000 uit 1991. En een exemplaar uit het tweede seizoen kwam even in beeld tijdens de zesde aflevering van seizoen vijf van de sitcom Married... with Children.

Geef commentaar
comments by Disqus