Autosalon van Brussel 2014 Audi

Audi
Bekijk 71 foto's
Door: BV 24-12-2013

Audi staat net als 2 jaar geleden in Paleis 11, samen met de andere merken die D'Ieteren ons land binnensluist. De Audi stand neemt 2.351m2 in beslag. En uiteraard kan de bezoeker er kennismaken met het volledige gamma. Van de in eigen land gebouwde Audi A1 tot de vernieuwde A8. Er staan 24 voertuigen te kijk. En op het elektrische testcircuit in Paleis 2 kan je zelf de ‘elektrische' kwaliteiten van de Q5 Hybrid ervaren.

Premières

De nieuwe Audi A3 Cabriolet is gebaseerd op de vierdeursversie, en niet langer op de hatchback. Dat levert een dakloze telg op die eleganter is dan voorheen, terwijl het recept met z'n elektrisch bedienbare stoffen kap erg klassiek blijft. Benzinemotoren hebben 1,4 of 1,8l slagvolume en zijn tussen 140 en 300pk sterk. Dieselen kan met minimaal 110 en maximaal 150pk.

De cabriolet is niet het enige nieuws dat in het A3-gamma te rapen valt. Je kan er ook nog twee nieuwe milieuvriendelijke versies bewonderen. De A3 Sportback g-tron rijdt op het CO2-neutrale aardgas en heeft onttrekt 110pk en 200Nm aan de 1.4 TFSI-motor. De Audi A3 Ultra is een zuinigheidskampioen volgens klassiek recept. Met een 1.6l dieselmotor, langere versnellingsbakverhoudingen, een geoptimaliseerde weerstand, start/stop en dienst meer. Het resultaat is een opgegeven verbruiksgemiddelde van 3,2l/100km en een CO2-afgifte van amper 85gr/km.

De zuinigheid was iets minder doorslaggevend bij het herwerken van de A8. Dat model werd op een facelift getrakteerd, die het model vooral moet wapenen tegen de bikkelharde concurrentie (lees: de nieuwe Mercedes S-Klasse). Audi volgt het klassieke recept, met aanpassingen aan koetswerk, interieur en opgewaardeerde elektronica. Er zijn benzines met 310, 435 en 520pk (S8), en diesels die 258 of 385pk sterk zijn. Zuinigheidskampioen is de A8 Hybrid (245pk en 480Nm) die 6,3l/100km of 147gr/km uitstoot.

Audi Exclusive

De premium-constructeurs kunnen zich tegenwoordig niet meer permitteren alleen met elkaar in de clinch te gaan met wat in de catalogus staat. Meer en meer klanten willen hun voertuig tot in de kleinste details personaliseren. Bij Audi kan je daarvoor terecht bij Audi Exclusive, en dat programma heeft succes. In 2013 werden er een kwart meer gepersonaliseerde Audi's verkocht in ons land, dan een jaar eerder. Je kan je uitleven met aparte koetswerkkleuren, leersoorten, stiksels, biezen... Een aparte zone op de stand in Brussel moet nog meer mensen warm maken voor het programma.

Fast Lane

Audi groepeert z'n almaar uitdijende gamma sportief georiënteerde modellen in een aparte zone. Die is ‘Fast Lane' gedoopt. Je vindt er onder meer de de Audi RS Q3, de RS 7 Sportback, RS 6 Avant en - als kers op de taart - de Audi R18 e-tron, waarmee Tom Kristensen, Alan McNish en Loïc Duval de jongste editie van de 24u van Le Mans op hun naam schreven. Alleen al daarvoor zou je even bij Audi afstappen.

Een volledige lijst met tentoongestelde auto's hebben we op onze facebook-pagina geplaatst.

Geef commentaar
comments by Disqus