Hoe je lederen interieur reinigen Samenvatting

Vergroot foto
Door: BV 27-09-2015

Tot slot van dit onderdeel zetten we nog eens alle stappen op een rij voor een optimale reiniging van een lederen interieur.

1. Locatie

Zorg bij voorkeur voor een werkplek met voldoende licht en waar je de deuren helemaal kan openen zonder iets te raken. Dat verhoogt het werkcomfort.

2. Stofzuigen

Begin met het stofzuigen van het leder dat je wil reinigen. Let bij je zetels vooral op het vuil dat in plooien en naden kruipt.

3. Reinigen

Breng een lederreiniger aan en werk in met een borstel. Vermijd daarbij beschadigingen of verweerde stukken. Werk paneel per paneel en neem af met microvezeldoek. Herhaal de behandeling als je merkt dat er nog steeds vuil loskomt.

4. Voeden

Als het leder droog is, voed het dan met een specifieke leder conditioner. Die breng je best aan met een microvezelpad. Laat enige tijd intrekken en poets op met een schone mircovezeldoek.

5. Extra’s

Behalve de zetels kunnen ook andere lederen onderdelen gereinigd worden. Van stuur tot deurpanelen. Ga wel steeds na of er wel degelijk sprake is van echt leder (of van kunstleer, dat een andere behandeling vergt). En test voor je aan je stuur begint of het eindresultaat niet glad is. Dat kan onveilig zijn. Wil je in één adem ook de rest van je interieur even opfrissen, dan doe je dat het best met een interieurdetailer.

Geef commentaar
comments by Disqus