​Onderhoud en reparatie: dit kan je evengoed zelf. Ruitenwisser vervangen

Vergroot foto
Door: BV 06-12-2015

Herstellingen aan moderne auto's zijn omwille van de complexe techniek meestal heikel. Toch hoeven die computers op wielen niet voor de minste kleinigheid naar de (vaak dure) garage. Daarom verklaren we zeven zondagen een klus die je ook als leek makkelijk zelf kan uitvoeren. Ook al heb je twee linker handen, een ruitenwisser kan je beslist vervangen.

Hoe?

“Wanneer heeft u voor het laatst de ruitenwissers vervangen? Zullen wij dat ineens ook doen?” Velen beantwoorden die vraag bij het jaarlijkse onderhoud automatisch met “ja”, maar ergeren zich na het bekijken van factuur blauw over de prijs die een veelvoud is van wat je voor nieuwe ruitenwisserbladen in een onderdelenshop betaald zou hebben.

Toch zijn ruitenwissers één van de slijtagegevoelige auto-onderdelen die werkelijk iedereen kan wisselen. Bij meeste modellen volstaan vier handelingen: open het clipje op de ruitenwisserarm, schuif het oude ruitenwisserblad eruit, plaats het nieuwe en sluit het clipje weer.

À propos: Geld besparen door voor goedkope ruitenwisserbladen te kiezen, doe je beter niet. Bij nagenoeg elke vergelijkende test komen de merkproducten er namelijk overduidelijk beter uit dan de discountmerken.

Geef commentaar
comments by Disqus