Aardgasauto's steeds populairder

Aardgasauto's steeds populairder
Vergroot foto
Door: REDACTIE 16-03-2008

Op de onlangs in München afgesloten speciale show van aardgasvoertuigen blijkt dat er bijzonder grote interesse bestaat voor dit soort milieuvriendelijke auto's. Met een op aardgas draaiende motor rijdt men tot 50% beterkoop dan met een benzinewagen en 30% goedkoper dan met een diesel. Meteen worden aankoopkosten vlug teruggewonnen. Tegenover een benzinewagen stoot een aardgas auto 25% minder koolstofoxyde uit.

De Fiat Panda Natural Power is het kleinste aardgasvoertuig van de markt. Opel heeft de Zafira 1.6 CNG en de Combo 1.6 CNG terwijl Volkswagen de Caddy Life Ecofuel en de Touran EcoFuel aardgaswagens op de markt brengt. VW heeft eveneens voor dit jaar een Passat Variant TSI EcoFuel met aardgas angekondigd en Opel voorziet voor 2009 een Zafira aardgasversie met turbomotor. Ook wil VW een Caddy Maxi EcoFuel met een rijbereik tot 570 km op de markt brengen en PGO demonstreerde onlangs de aardgas roadster Cévennes met CNG turbomotor.

Eer men bij ons wakker schiet zullen er wel nog een paar jaartjes verlopen. Alles hangt af van de bevoorradingsmogelijkheden en structuur. Als die er tegen 2010-2012 komen zou dat schitterend zijn...

>>> Klik hier om uw commentaar bij dit artikel te geven.

Geef commentaar
comments by Disqus